سئو خارجی یا off page seo
آیا با وجود اینکه با تمام روح و قلبتان محتوای خود را آماده کردهاید، باز هم نمیتوانید رتبه مورد انتظار خود را در گوگل به دست آورید؟ سئو خارجی یا همان سئو off-page ممکن است در این زمینه مقصر اصلی باشد. سئو را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: سئو داخلی و سئو خارجی. بسیاری سئو off-page را مترادف با لینک سازی میدانند، اما آیا واقعا چنین است؟ در این مقاله در مورد سئو خارجی و تفاوت آن با سئو داخلی، بهطور مفصل صحبت میکنیم و فاکتورهای مهم در این نوع سئو را موردبررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

بهبود رنکینگ وبسایت با سئو خارجی
سئو خارجی عبارت است از هر تلاشی که بیرون از وبسایت، بهمنظور بهبود رنکینگ آن در موتور جستجو انجام میشود. هرچند لینک سازی بخش بزرگی از آن به حساب میآید، اما سئو خارجی تنها به لینک سازی محدود نمیشود و بسیار فراتر میرود. گوگل یا هر موتور جستجوی دیگر در هنگام تصمیمگیری در مورد رتبهبندی صفحات وب، بسیاری از عوامل بیرونی یا همان off page مانند لینکها را نیز در نظر میگیرد. درواقع رتبهبندی فقط بر اساس کیفیت محتوای داخلی انجام نمیگیرد که این موضوع، خود مسئلهای چالشبرانگیز است.
تفاوت بین سئو خارجی با سئو داخلی
به روش بهینهسازی صفحات وب، بهمنظور بهبود رنکینگ آن صفحات، سئو داخلی گفته میشود. درواقع سئو داخلی چیزی است که شما بهطور کامل بر آن کنترل دارید. این موضوع در مورد off-page seo صدق نمیکند. برای مثال، اگر شما از کسی درخواست کنید که صفحهای را به شما لینک کند، این یک سئو خارجی است، چرا؟ زیرا در طی این فرایند شما چیزی را در مورد وبسایت خود تغییر ندادهاید؛ اما اگر شما با بهینهسازی برخی تصاویر در وبسایت خود، سرعت صفحه را بهبود ببخشید، این اقدام را سئو داخلی یا on page seo مینامند زیرا شما این تغییر را بهطور مستقیم در وبسایت خود ایجاد کردهاید.
بهطورکلی اگر تفاوت این دو را بهطور کامل متوجه نشدهاید و نمیدانید برخی تکنیکهای سئو در کدام دسته از انواع سئو قرار میگیرند، این سوال را از خود بپرسید: آیا تکنیک موردنظر، کاملا تحت کنترل شماست؟ اگر جواب منفی است، به احتمال زیاد، تکنیک موردنظر مربوط به سئو off-page است.
چگونه سئو خارجی وبسایت خود را بهبود دهیم؟
اکنون زمان آن است که شما را با مهمترین تکنیکهای off-page seo آشنا کنیم:
- شبکههای اجتماعی: شبکههای اجتماعی میتوانند در بهبود سئو خارجی وب سایت شما نقش مهمی داشته باشند. شما باید رضایت مخاطبان خود را جذب کنید تا گوگل نیز شما را دوست داشته باشد. توجه داشته باشید که برند شما میتواند بهعنوان یک لینک در نظر گرفته شود. امروزه فیسبوک، توییتر، گوگل پلاس و اینستاگرام مهمترین شبکههای اجتماعی هستند که شما میتوانید با استفاده از آنها رتبه صفحه خود را ارتقا دهید.
برای اطلاعات بیشتر درباره اصول برنامه ریزی در جهت مدیریت شبکه های اجتماعی به لینک مشخص شده مراجعه فرمایید.
- پست مهمان: نوشتن یک پست مهمان میتواند به شما در ساخت یک لینک باکیفیت کمک کند. بهعلاوه شما با نوشتن پستهای مهمان در وبلاگ دیگران، دست به یک اقدام حرفهای زدهاید. اکثر وبلاگهای مهمان برای تبلیغ کسبوکار یا محصول خود میآیند و گاهی آزاردهنده به نظر میرسند، سعی کنید که انصاف داشته باشید و از اطلاعات تازه و مرتبط استفاده کنید تا خواننده جذب صفحه شود. البته پست مهمان در ایران چندان کارآیی ندارد.
- بازاریابی در فرومها و انجمنها: انجمنها، مکانی عالی برای تبلیغ وبسایت شما هستند. همانند پست مهمان، نباید اجازه دهید که نوشته شما باعث رنجش خواننده شود. برای مثال اگر به دنبال تبلیغ یک نام تجاری هستید، سعی کنید که در ابتدا و بهطور صریح، نام برند موردنظر را ذکر نکنید. ابتدا اطلاعات علمی درباره موضوع ارائه دهید و در انتها برند تجاری خود را معرفی کنید.
- ایجاد اعتماد: یک نویسنده معروف میگوید: گوگل زمانی شما را دوست خواهد داشت که دیگران نیز شما را دوست داشته باشند. در off-page seo نیز بهمانند سئو داخلی، جلب اعتماد مخاطبان مسئله مهمی است. شفافیت، یکی از موارد ضروری در کمک به اعتمادسازی است. سعی کنید که محتواهای مفید پست کنید و تلاش نکنید که با عناوین جذاب و محتوای بیکیفیت، خوانندگان را فریب دهید.
- رپورتاژ آگهی: استفاده از رپورتاژ آگهی، از کارآمدترین روشهای سئو off-page است. با قرار دادن رپورتاژ خود در یک سایت محبوب و استفاده از لینکهای مختلف برای کلمههای کلیدی، میتوانید بهطور موثری باعث بهبود سئو خارجی وبسایت خود شوید.
- کامنت مارکتینگ: زمانی که شما در وبلاگ دیگران اظهارنظر میکنید، لینکی برای وبسایت خود قرار نمیدهید، به همین جهت ممکن است تصور کنید این روش چندان در بهبود off-page seo وبسایت شما موثر نباشد، اما این یک تصور اشتباه است. شما با اظهارنظر در وبلاگهای معروف و محبوب مرتبط با وبسایت خود، باعث میشوید که تعداد قابل توجهی از مخاطبان با وبسایت شما آشنا شوند و آمار مشاهده سایت شما به شکل محسوسی بالا برود.
- شرکت در دایرکتوریها: نکتهای که در مورد این تکنیک بسیار حائز اهمیت است، این است که دایرکتوری درستی را برای شرکت و ثبتنام انتخاب کنیم. در غیر این صورت، این تکنیک، کارآمدی چندانی در بهبود سئو off-page وبسایت شما نخواهد داشت.
- سایتهای تبلیغاتی آنلاین: استفاده از این نوع سایت ها نیز میتواند در زمینه off-page seo بسیار کارساز باشد، مخصوصا در زمینه ارائه محصولات و خدمات. شما همچنین این امکان را دارید که لینکهای سایت خود را نیز در این سایتها قرار دهید.
- ساخت و طراحی تصاویر قابل انتقال: شما میتوانید با به اشتراک گذاشتن تصاویر مربوط به سایت خود در سایتهای دیگر باعث آشنایی بیشتر مخاطبان با سایت خود شوید. همچنین این امکان را دارید که زیر تصاویر، از لینکهای مربوط به وبسایت خود استفاده کنید تا مخاطبان در صورت تمایل، بتوانند بهطور مستقیم به وبسایت شما سر بزنند.
به یاد داشته باشید که افراد، تنها محتوایی را که دوست دارند، لایک میکنند، به اشتراک میگذارند و درباره آن صحبت میکنند، بنابراین در نوشتن محتوا، تمام توجه خود را معطوف این موضوع کنید. روشهای غیرمنصفانه و فریبکارانه را به کار نبرید. زیرا این اقدامات باعث دشمنی موتور جستجوگر و حتی بازدیدکننده با شما میشود که میتواند عواقبی مانند جریمه شدن توسط موتور جستجوگر و مسدود شدن توسط بازدیدکنندگان را در پی داشته باشد.
سایر مقالات مشابه
نظرات کاربران