لوگو گروه طراحی سایت و سئو لاک پشت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معرفی 10 تا از روش های قیمت گذاری کالا و خدمات

حتما برای شما هم پیش آمده که به دلیل قیمت یک محصول، از خرید آن صرف نظر کرده باشید؛ از این رو قیمت گذاری باید بر پایه اصول خاصی انجام شود تا بهترین و مطلوب‌ترین نتیجه را در بحث بازاریابی و فروش برای افراد به دنبال داشته باشد. روش‌های قیمت گذاری کالا و خدمات از مهم‌ترین مباحث در بازاریابی محسوب می‌شوند که می‌توانند به میزان قابل توجهی، فروش شما را تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه با لاک پشت همراه باشید تا توضیحات کاملی درباره نحوه قیمت گذاری محصولات و خدمات به صورت اصولی، برای دستیابی به فروش بیشتر را در اختیار شما قرار دهیم.

معرفی 10 تا از روش های قیمت گذاری کالا و خدمات
راهنمای مطالعه

آشنایی با استراتژی های قیمت گذاری

برای اینکه بتوانید عملکرد خوب و مناسبی در فرایند قیمت گذاری داشته باشید، در ابتدای امر لازم است تا با استراتژی‌های کاربردی در این راستا آشنا شوید. زیرا در زمان طراحی سایت فروشگاهی در اصفهان نیاز است که قیمت‌ها را به طور دقیق در سایت درج کنید. به صورت کلی سه استراتژی کاربردی و موثر برای قیمت گذاری ارائه شده که انواع کسب و کارها، می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند.

آشنایی با استراتژی های قیمت گذاری 

قیمت گذاری بر اساس هزینه

یکی از استراتژی‌هایی که کسب و کارهای مختلف می‌توانند برای قیمت گذاری محصولات و یا خدمات مورد نظر خود انتخاب کنند، بر اساس هزینه است. در این حالت شما باید تمام هزینه‌هایی که در روند تولید و یا ارائه خدمات صرف کرده‌اید را به صورت کامل جمع بزنید. سپس لازم است تا میزان سود مطلوب خود را نیز مشخص کنید. نهایتا قیمت مورد نظر برابر با مجموع هزینه‌های صرف شده با سود خواهد بود.

این مدل استراتژی معمولا برای فروشنده‌ها و توزیع‌کننده‌ها و عمده‌ فروش‌ها، گزینه خوبی محسوب می‌شود. در این حالت افراد باید یک سود مشخص برای انواع محصولات خود در نظر گرفته و آن را با قیمت خرید خود جمع کرده تا بتوانند کالا را با یک قیمت منطقی و مناسب، به فروش برسانند. تولیدکننده‌ها در انواع صنایع هم می‌توانند از این روش قیمت گذاری استفاده کنند. در این حالت باید بازگشت سرمایه را در نظر داشته و بر اساس میانگین سود دهی، قیمت گذاری را انجام دهند.

قیمت گذاری بر اساس ارزش کالا

به صورت کلی تمام کالاها و یا خدماتی که توسط کسب و کارهای مختلف ارائه می‌شوند، یک ارزش حدودی در ذهن مشتری دارند. از این رو یک فرمول قیمت گذاری محصول، می‌تواند بر اساس همین ارزش گذاری ذهنی مشتری انجام شود. ارزش گذاری ذهنی مشتری بر اساس موارد زیر انحام خواهد شد:

  • کیفیت و یا نوع کالا
  • برخورد فروشنده
  • خدمات پس از فروش
  • احساس اعتماد

قیمت گذاری بر اساس شرایط بازار

در بازار فروش شما به تنهایی فعالیت نمی‌کنید، بلکه کسب و کارهای مختلفی حضور دارند که برخی از آن‌ها به عنوان اصلی‌ترین رقیبان شما شناخته می‌شوند. از این رو در فرمول قیمت گذاری محصول، توصیه می‌کنیم شرایط بازار را نیز در نظر گرفته و سپس به سراغ مراحل بعدی بروید. شما باید ببینید که قیمت محصول مورد نظر در بازار در چه محدوده‌ای بوده یا اینکه رقیبان شما این محصول را با چه قیمتی ارائه می‌کنند.

همچنین در نظر داشته باشید که در شرایط اقتصادی کنونی و وضعیت بازار، مشتریان چقدر حاضرند برای دریافت محصول و یا خدمات شما هزینه پرداخت کنند. این موضوع به نظر ساده می‌رسد؛ اما در عمل به این سادگی نبوده و چالش‌های مخصوص به خود را دارد. برای آشنایی بیشتر با این شیوه قیمت گذاری، نگاهی به صفحه محاسبه آنلاین تعرفه طراحی سایت وردپرس بیندازید.

مراحل قیمت گذاری محصول و خدمات

برای اینکه بتوانید بهترین قیمت‌ها را برای محصولات خود در نظر بگیرید، توصیه می‌کنیم بر اساس مراحل زیر پیش بروید:

محاسبه هزینه های ثابت و متغیر

یکی از استراتژی‌های کاربردی برای قیمت گذاری، هزینه است. از این رو لازم است هزینه‌های ثابت و متغیر خود را به صورت کامل در نظر بگیرید. هزینه‌های متغیر در واقع مواردی هستند که بر اساس میزان و حجم تولید می‌توانند تغییر کنند. مواردی از جمله بسته بندی، حمل و نقل، مواد اولیه و زمان اختصاص داده شده برای تولید همه در این دسته قرار می‌گیرند.

محاسبه هزینه های ثابت و متغیر 

هزینه‌های ثابت هیچ‌گونه وابستگی به حجم و میزان تولید شما ندارند. از جمله مخارج ثابت می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اجاره دفتر یا مغازه
  • هزینه‌های مربوط به مجوز
  • حقوق کارمندان

بعداز اینکه هزینه‌های ثابت و متغیر را به صورت دقیق مشخص کردید، باید آن‌ها را با یکدیگر جمع بزنید. به این شکل می‌توانید متوجه شوید که تولید محصول مورد نظر به صورت ماهانه، سالانه و یا در سایر بازه‌های زمانی، چقدر برای شما هزینه به دنبال دارد.

شناسایی بازار رقابتی محصول مورد نظر

برای قیمت گذاری محصولات و خدمات باید بدانید که خریداران برای تهیه محصول شما یا سایر موارد مشابه، تمایل به پرداخت چه مقدار هزینه دارند. در ادامه باید به سراغ یک ویژگی منحصر به فرد برای محصول خود باشید که به عنوان مزیت رقابتی آن شناخته شد. برای پیدا کردن این مزیت رقابتی، باید حتما شناخت کافی از بازار فروش داشته باشید.

اگر تمایل دارید که محصول خود را با قیمت بالاتر از بازار به فروش برسانید، باید بتوانید مشتریان خود را متقاعد کنید که این محصول از سایر موارد مشابه بهتر بوده و ارزش پرداخت هزینه بالاتر را دارد. از طرف مقابل برخی از کسب و کارها تمایل دارند که برای فروش بیشتر، محصول خود را با قیمت کمتر از بازار در اختیار مشتریان قرار دهند. در این حالت هم شما باید ثابت کنید که کیفیت محصول را فدای قیمت نکرده و محصول شما در یک سطح با استاندارد بازار قرار دارد.

به صورت کلی باید بدانید که محصول شما در چه وضعیتی از بازار قرار داشته و چه ارزشی دارد. سپس بر اساس اهدافی که از فروش در نظر دارید، به تعیین قیمت بپردازید.

شناسایی مخاطب هدف برای قیمت گذاری محصول و خدمات

در نحوه صحیح قیمت گذاری شناسایی مخاطب هدف اهمیت زیادی دارد. به صورت کلی هر محصول یک بازار هدف و تعدادی مخاطب هدف دارد که بیشترین تمایل را برای خرید دارند. همه این افراد علایق، ارزش‌ها، عادات خرید و به صورت کلی ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. برای آشنایی با روش های شناسایی بازار هدف مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید. روش‌های مختلفی برای شناسایی این مخاطبان وجود دارند که از میان آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

شناسایی مخاطب هدف برای قیمت گذاری محصول و خدمات

  • مکالمه و گفت‌وگو با خریداران
  • نظرسنجی فروش از مشتریان
  • برگزاری جلسات سازنده با تیم فروش و پشتیبانی از مشتریان
  • بررسی رفتار و تعامل با مشتریان در فضای مجازی و پلتفرم‌های مختلف

تعیین هدف درآمدی و حاشیه سود

از دیگر مراحلی که در فرایند قیمت گذاری محصولات باید پشت سر بگذارید، مشخص کردن حاشیه سود و هدف درآمدی است. بعد از اینکه مراحل قبلی را به درستی پشت سر گذاشتید، باید یک حاشیه سود مناسب برای خود در نظر بگیرید. حاشیه سود مناسبی که در ذهن دارید را باید به هزینه‌های ثابت و متغیری که در بخش‌های قبلی معرفی کردیم اضافه کنید. با این کار شما یک هدف درآمدی دارید که می‌توانید از آن در قیمت گذاری نهایی محصول خود استفاده کنید.

آزمون و خطا در قیمت گذاری محصول و خدمات

آزمون و خطا در قیمت گذاری محصول و خدمات 

به صورت کلی نمی‌توانیم یک تکنیک و راه‌حل دقیق برای قیمت گذاری محصول معرفی کنیم. از این رو احتمال دارد که در اولین تلاش خود نتوانید بهترین قیمت را برای محصول مورد نظر مشخص کنید.

پس بهتر است با در نظر گرفتن بازخورد مشتریان و رقبا، قیمت‌های خود را در بازه‌های زمانی مشخص تغییر دهید و تاثیر آن را بر روی کسب و کار خود بسنجید. البته دقت داشته باشید که افزایش بیش از حد قیمت ممکن است مشتریان شما را ناراضی کند؛ بنابراین در اعمال این تغییرات دقت کنید.

معرفی روش‌های قیمت گذاری محصولات و خدمات

برای اینکه بتوانید عملکرد بهتر و مطلوبی برای اجرای مقررات قیمت گذاری استاندارد در ایران داشته باشید، لازم است تا اطلاعات خود را درباره روش‌های قیمت گذاری محصول و خدمات ارتقا دهید. چند نمونه از بهترین روش‌ها را در این بخش معرفی می‌کنیم.

معرفی روش‌های قیمت گذاری محصولات و خدمات 

قیمت گذاری سرشیرگیری

این روش از قیمت گذاری برای دسترسی به حداکثر میزان سود از فروش است. در این حالت می‌توانید به حاشیه سود بالاتری دست پیدا کنید، اما فروش محدودتری انجام دهید.

قیمت گذاری نفوذی

در این استراتژی باید قیمت اولیه پایینی برای جذب خریدار ارائه داد؛ در نتیجه در در این حالت حاشیه سود هم محدود خواهد بود. اما به دلیل افزایش تعداد فروش، میزان درآمد در وضعیت مطلوب و مناسبی قرار می‌گیرد.

قیمت گذاری اقتصادی

در این روش از قیمت گذاری معمولا از روش‌های کم‌ هزینه در فرایند تولید استفاده می‌شود تا در نهایت محصول ارزانی به دست آید. از این رو می‌توان با قیمت گذاری پایین‌تر از سطح بازار، میزان فروش خود را افزایش داد.

قیمت گذاری روانی

حتما وجود عدد 9 در انتهای قیمت محصولات مختلف توجه شما را به خود جلب می‌کند. این تکنیک از روش‌های قیمت گذاری محصول بوده و می‌تواند باعث افزایش میزان فروش شود. این روش با عنوان قیمت گذاری عدد فرد هم شناخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قیمت گذاری گرفتار کننده

در این حالت محصول نهایی با قیمت مناسبی ارائه می‌شود؛ اما شما برای استفاده از آن نیاز به محصولات و خدمات جانبی دارید که قیمت آن‌ها بالاست. این نوع از قیمت گذاری به معنای واقعی کلمه خریدار را گرفتار می‌کند.

قیمت گذاری پریمیوم

این نوع از قیمت گذاری بیشترین میزان کاربرد را در دنیای دیجیتال دارد. در این حالت محصول نهایی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد؛ اما برای فعال کردن ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلف، باید هزینه‌ای اضافی پرداخت کنید.

قیمت گذاری مجموعه ای

در قیمت گذاری مجموعه ای چند محصول در یک بسته به فروش می‌رسند که قیمت مجموعه آن‌ها کمتر از تک به تک و جداگانه محصولات خواهد بود. این روش برای فروش محصولات قدیمی‌تر معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در نهایت باید بگوییم …
یکی از مهم‌ترین مراحلی که برای فعالیت در بازار کار باید پشت سر بگذارید، قیمت گذاری محصولات و خدمات مختلف است. قیمت گذاری باید بر اساس اصول خاصی انجام شود تا بازدهی مطلوبی را به همراه داشته باشد.

در بخش‌های قبلی به صورت کامل با اصلی‌ترین استراتژی‌ها و مراحل قیمت گذاری آشنا شدیم. همچنین چند نمونه از رایج‌ترین روش‌های قیمت گذاری محصول را معرفی کردیم تا در صورت تمایل بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

سؤالات متداول

منظور از هزینه‌های متغیر در قیمت گذاری محصول چیست؟

هزینه‌هایی که بسته به حجم و میزان تولید تغییر می‌کنند مانند حمل و نقل، مواد اولیه و ... را در دسته هزینه متغیر قرار می‌دهیم.

آیا امکان تغییر قیمت گذاری وجود دارد؟

در شرایطی که نتیجه مثبتی از قیمت گذاری محصولات خود دریافت نکرده باشید، می‌توانید تغییراتی در آن‌ها به وجود آورید.

کدام مورد بهترین استراتژی و روش قیمت گذاری محصول و خدمات است؟

برای اینکه بهترین روش و استراتژی را برای خود تشخیص دهید، باید نیازهای کسب و کار را به خوبی بشناسید. برای مثال برای سایت‌های فروشگاهی فعال در زمینه پوشاک، شاید روش قیمت گذاری با اعداد فرد نتیجه بهتری به دنبال داشته باشد.

به این مقاله امتیاز دهید.

لطفا امتیاز خود را وارد نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + شش =