فرض کنید که میخواهید یک خانه جدید خریداری کنید. نخستین کاری که خواهید کرد؛ قیمت زمین و ساختمان را در محله مورد نظرتان به دست آورده و با خودتان دو دو تا چهارتا میکنید که آیا توانایی خرید را دارید یا نه؟ حتی در مواردی هم ممکن است به خاطر داشتن یک خانه راحت، زیر بار قرض بروید و وام بگیرید. این دقیقا همان فرایندی است که برای راهاندازی یک وبسایت طی میکنیم. به عبارت بهتر زمانی که تصمیم میگیریم که به دنیای فروش اینترنتی قدم بگذاریم؛ اولین سوالی که در ذهن ما پیش میآید این است که قیمت طراحی سایت چگونه مشخص میشود؟ پس ماشین حساب خود را در دست گرفته و با لاک پشت همراه شوید تا صورتحساب کامل دیزاین وبسایت را برای شما رازگشایی کنیم.
راهنمای مطالعه
احتمالا زمانی که قیمت طراحی سایت را بررسی میکنید؛ قدری گیج و حتی متعجب خواهید شد. زیرا یک بازه قیمتی بسیار گسترده وجود دارد و تصمیم گرفتن در این مورد که کدام صورتحساب ارزش پرداخت کردن را دارد؛ بسیار سخت است. حال سوال اینجا است که علت این تفاوت قیمتی چیست و در واقع هزینه واقعی راهاندازی یک وبسایت به چه شکل محاسبه میشود؟
علت تفاوت قیمت طراحی وب سایت
قبل از اینکه بخواهیم ماشین حساب را در دست گرفته و حساب و کتاب کنیم؛ باید بدانیم که چرا این بازه قیمتی تا این حد گسترده است؟ همچنین باید بدانید که هیچ تعرفه مشخصی برای راهاندازی website وجود ندارد؛ به همین دلیل شرکتها و فریلنسرها بسته به تجربه خود می توانند شرایط خرید را در بازار برای شما تغییر دهند و قیمت های گوناگونی را به شما ارائه کنند. مثلا دانشجوهای کامپیوتر به راحتی از سیستمهای متن باز برای طراحی کردن یک وبسایت استفاده کرده و قیمت خیلی کمتری را ارائه میدهند. در مقابل شرکتهای پر زرق و برقی هم هستند که با چرب زبانی، یک مبلغ زیاد را روی دست شما خواهند گذاشت. پس توصیه لاک پشت را آویزه گوشتان کنید:
قبل از ثبت سفارش طراحی سایت، شرکتهای معتبر را شناسایی و تعرفههای آنها را بررسی کنید. در نتیجه نه فریب قیمت پایین فریلنسرها را میخورید و نه در دام چربزبانیهای فروشندگان و دلالان میافتید.
عوامل موثر در تعیین قیمت طراحی سایت
برای اینکه بتوانید ارزش واقعی راهاندازی یک وبسایت را تعیین کنید و متوجه شوید که آیا صورتحساب ارسال شده منطقی است یا نه؟ باید بدانید که چه عواملی در این فرایند دخیل هستند. پس قلم و کاغذ خود را آماده کنید که زمان حساب و کتاب است.
1. نوع و هدف وب سایت
دهکده جهانی ما همه نوع وبسایتی را در خود جای داده است که هر یک از آنها خدمات متفاوتی را به ما ارائه میدهند. همچنین برای شناخت هر یک از این سایتها میتوانید مقاله طراحی سایت چیست را در بلاگ ما مطالعه کنید. بسته به امکاناتی که برای برپایی چارچوب اصلی هر یک از این موارد نیاز است؛ هزینه طراحی سایت هم متفاوت خواهد بود. برای مثال سایتهای فروشگاهی نیاز به درگاه پرداخت امن، بهروزرسانی مداوم، دسترسی آسان به کالاها و باشگاه مشتریان دارند. اما آژانسهای مسافرتی نیاز به امکاناتی مثل رزرو آنلاین و نشان دادن ظرفیتهای خالی را خواهند داشت. این نکته را در نظر داشته باشید که در راس صورتحساب تعرفه طراحی سایت خودتان بنویسید که میخواهید چه چیزی را راهاندازی کنید و چه امکاناتی را قرار است به کاربرانتان ارائه دهید.
2. سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System مجموعهای از کدها است که به مدیران کمک میکند تا وبسایت خود را کنترل و ارزیابی کنند. وردپرس یکی از مشهورترین این سیستمها است که قالبهای آماده و امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. معمولا هزینه طراحی سایت وردپرسی در مقایسه با سایر سیستمها ارزانتر است. اما باید قبل از اینکه این گزینه را برای خودتان تیک بزنید یا آن را Bold کنید؟؛ مقاله وردپرس خوب است یا بد را در بلاگ ما مطالعه کنید. به علاوه درباره سایر CMS ها مانند جوملا، دروپال و اپن کارت هم می توانید مطالعه کنید و ببینید که کدام یک برای رسیدن به هدف شما بهتر است.
گاهی اوقات هم ممکن است به این نتیجه برسید که اصلا نمیخواهید از سیستم مدیریت محتوای آماده استفاده کرده و نیاز دارید که همه چیز را از صفر شروع کنید. در این صورت نیاز به طراحی سایت اختصاصی دارید که هزینه بسیار بیشتری را برایتان به دنبال خواهد داشت. به علاوه برای این کار زمان زیادی هم نیاز دارید تا بتوانید یک CMS اختصاصی با قدرتی برابر وردپرس یا جوملا بسازید. پس اگر در این مرحله قدری گیج شدهاید؛ تلفنتان را بردارید و با کارشناسان ما در تماس باشید تا در این زمینه به شما کمک کنند. همچنین ما در صفحه مشاوره طراحی سایت وردپرسی و اختصاصی بهترین گزینه ها را به شما پیشنهاد داده ایم که شما می توانید با مطالعه آن مقداری از ابهامات خود را برطرف نمایید.
3. زبان برنامه نویسی
انتخاب زبان برنامهنویسی بستگی به CMS دارد که در ایران بیشتر از php برای طراحی سایت با سیستمهای مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا استفاده میشود. اما برای طراحی CMS اختصاصی، از زبان asp.net کمک میگیرند. به همین دلیل است که معمولا قیمت طراحی سایت با php ارزانتر است. اما باز هم به همان حرف خود برمیگردیم که همه چیز بستگی به اهداف و نیازهای شما دارد و لزوما گرانترین گزینه، بهترین گزینه نیست.
4. خرید دامنه و هاست
یکی از هزینههایی که همواره در هنگام راه اندازی وبسایتها همراه شما است و هیچگاه نمیتوانید آن را از صورتحساب خود خط بزنید؛ خرید هاست و دامنه و تمدید آنها می باشد. همچنین بر اساس اینکه قصد دارید دامنه ir. راهاندازی کنید یا com. هزینه آن متفاوت است. به علاوه سایر پسوندها مانند org. یا net. هم تعرفه مخصوص به خود را دارند. پس در این مرحله باید مشخص کنید که کدام یک از این موارد را نیاز دارید و بعد از آن می توانید هزینه مورد نیاز برای خرید هر یک را در فاکتور تعرفه طراحی سایت لحاظ کنید.
علاوه بر این خرید هاست بسیار اهمیت دارد؛ زیرا Host جایی است که قرار است همه اطلاعات آنلاین شما و مشتریانتان در آن نگهداری شود. ما در مقاله نکات مهم در خرید سرور و هاست همه چیز را در این باره بررسی کردهایم تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کرده و در نهایت هزینه مورد نیاز برای استفاده از این خدمات را در صورتحساب نهایی خود لحاظ کنید.
5. طراحی گرافیک سایت
آیا تا به حال یک فروشگاه را در دنیای واقعی مدیریت کردهاید؟ در چنین حالتی برای جلب مشتری تلاش میکنید تا ویترین خود را تا حد امکان زیبا کرده و طوری آن را تزیین کنید که همه نگاهها به سمت شما جذب شود. در دنیای اینترنت هم برای اینکه بتوانید در میان هزاران صفحه موجود به یک طرح برجسته تبدیل شوید؛ نیاز به طراحی گرافیک منحصر به فرد دارید.
پکیجهای تعرفه سایت که قیمت پایینی دارند؛ معمولا طراحی گرافیکی تخصصی ندارند و تنها کاری میکنند که طراحی ساده آن نظر شما جلب کند و صرف نظر از اینکه آیا انجام چنین کاری درست است یا نه؟ این کار انجام خواهد شد. اما در پکیجهای تخصصی به شما مشاوره داده میشود و اصول UI و UX هم در طراحی مورد توجه قرار میگیرد. پس میتوانید تبدیل به همان وبسایتی شوید که همه کاربران به محض ورود، شروع به چرخش در قسمتهای مختلف آن خواهند کرد. پس در این مورد میتوان گفت که دقیقا برابر پولی که پرداخت میکنید؛ آش خواهید خورد. البته منظور ما این نیست که هرچه گرانتر باشد؛ بهتر خواهد بود! اما فریب ارزان بودن را هم نخورید.
6. پشتیبانی سایت
باید بدانید که همه چیز تنها به بالا آمدن یک وبسایت ختم نمیشود و شما همیشه به پشتیبانی نیاز خواهید داشت. در این صورت است که میتوانید تا مدتها در صفحات موتورهای جستجو باقی بمانید و درآمد خود را افزایش دهید. بدون شک استخدام کردن یک بادیگارد اختصاصی 24 ساعته که قادر است هر مشکلی را در ظرف مدت کوتاهی حل کند؛ خیلی گرانتر از استخدام یک محافظی است که قرار است از 30 نفر دیگر هم به جز شما محافظت کند. هزینه پشتیبانی سایت معمولا بر اساس خدماتی تعیین میشود که پس از تمام شدن فرایند راهاندازی وب سایت ارائه میشوند. برای اینکه با خدمات و امکاناتی که ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ لاک پشت برای پشتیبانی در اختیار شما قرار میدهیم؛ صفحه امکانات طراحی وب سایت را مطالعه کنید.
7. تامین امنیت سایت
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در زمان محاسبه قیمت طراحی سایت، هزینههای لازم برای تامین امنیت آن است. این موردی است که حتما باید در صورتحساب خود لحاظ کنید و بخش جداگانهای را برای آن در نظر بگیرید؛ زیرا یکی از پایههای اصلی موفقیت شما می باشد. برای این کار نیاز به دریافت گواهی SSL دارید که نه تنها از اطلاعات شما بلکه از دادههای شخصی کاربران هم محافظ خواهد کرد. به ویژه اگر قرار است یک درگاه پرداخت را در وبسایت خود قرار دهید؛ باید کاربران را قانع کنید که اطلاعات حساب بانکیشان محرمانه باقی خواهد ماند. دقت کنید که زمانی ایمنی وب سایت شما تضمین شده است که همه صفحاتتان این گواهی را داشته باشند؛ پس تصور نکنید که تنها با بیمه کردن دامنه اصلی، به طور کامل مصون شدهاید.
8. بهینه سازی برای گوشی و تبلت
پیشنهاد میکنیم که این گزینه را در فهرست هزینههای ضروری طراحی وبسایت قرار دهید؛ زیرا تضمینکننده موفقیت شما است. در اصطلاح تخصصی به بهینهسازی یک صفحه برای گوشی یا تبلت، طراحی ریسپانسیو یا واکنش گرا گفته میشود. این کار نیاز به انجام یک سری اقدامات در زمان طراحی کردن صفحات دارد که هزینه اضافی را برای شما به دنبال دارد. اما مطمئن باشید که ارزشش را خواهد داشت؛ زیرا امروزه بیشتر افراد با موبایل و تبلت وبگردی میکنند. پس در صورتی میتوانید نظر این کاربران را به خودتان جلب کنید که از ابتدا خودتان را برای این ساختار آماده کرده باشید.
9. مدیریت محتوا
علاوه بر اینکه طراحی ظاهری و گرافیکی سایت اهمیت دارد؛ باید محتوای خوبی هم در آن قرار گیرد. به این معنا که یک برنامه مشخص برای پر کردن صفحات طراحی شده با محتوای مناسب ریخته می شود. به این ترتیب شما ابزاری در دست دارید که میتوانید خودتان را به مخاطب معرفی کرده و یا خدماتتان را ارائه نمایید. هزینه مورد نیاز برای تولید محتوای باکیفیت هم معمولا در قیمت طراحی سایت لحاظ میشود؛ زیرا یک جزء جداییناپذیر از آن است و نمیتوان به عنوان بخش جداگانهای آن را در نظر گرفت. اگر هنوز دلایل کافی برای اضافه کردن هزینههای تولید محتوا به صورتحساب خود را پیدا نکردهاید؛ پیشنهاد میکنیم مقاله تاثیر محتوا بر فروش بیشتر را مطالعه کنید.
10. بهینه سازی برای موتورهای جستجو
یکی دیگر از موارد مهم در تعیین تعرفه طراحی سایت، هزینههای مورد نیاز برای سئو است. با استفاده از SEO میتوانید وبسایتی را که افتتاح کردهاید؛ به موتورهای جستجو و در نهایت به کاربران معرفی کرده و به این ترتیب درآمد خود را افزایش دهید. البته برخی از شرکتها و فریلنسرها تنها سایت شما را طراحی کرده و هیچ تعهدی برای بهینهسازی آن برای خودشان تعریف نمیکنند. اما تجربه ما در گروه لاک پشت نشان میدهد که فرایند SEO هرگز از طراحی سایت جدا نخواهد بود؛ به همین دلیل است که خدمات سئو در اصفهان را به طور همزمان با خدمات راهاندازی وب سایت به شما ارائه میدهیم.
11. زبان وب سایت
بیشتر فروشگاهها و شرکتهای ایرانی تنها از زبان فارسی برای طراحی وبسایت خود استفاده میکنند. اما اگر قرار است که تجارت خودتان را تا مرزهای کره زمین توسعه دهید؛ باید بتوانید با همه مردم در هر جغرافیایی صحبت کنید. پس نیاز به یک سایت چند زبانه خواهید داشت. قیمت طراحی سایت چند زبانه قطعا بیشتر است؛ اما اگر قرار باشد که به راهی برای پر شدن حسابهای ارزیتان تبدیل شود، بدون شک ارزشش را خواهد داشت.
نحوه محاسبه تعرفه طراحی سایت
حال که متوجه شدیم چه متغیرهایی برای محاسبه تعرفه طراحی سایت باید در نظر گرفته شوند؛ میخواهیم با هم قیمت نهایی را حساب کنیم و ببینیم که در زمان مراجعه برای ثبت سفارش، باید چه مقدار پول در کارت بانکیتان داشته باشید. البته علاوه بر کارت بانکی، نیاز به فهرستی شبیه جدول زیر هم دارید که برای رسیدن به شفافیت مالی و برنامهریزی به شما کمک میکند. شما با در دست داشتن این فهرست و پاسخ دادن به همه این سوالاتی از این قبیل، به منظور روشن تر شدن اینکه باید چه مسیری را طی کنید به این صورت میتوانید بهترین نحوه محاسبه قیمت را برای خود داشته باشید. همچنین میتوانید نگاهی به صفحه تعرفه طراحی سایت شرکت لاک پشت بیندازید تا به خوبی علت این تفاوت قیمتی را در میان پکیجهای مختلف راهاندازی وب سایت درک کنید.
سوالهایی که باید از خودم بپرسم
سوالهایی که باید از طراح سایت بپرسم
- یک سایت فروشگاهی، شرکتی، صنعتی، گردشگری یا هر نوع دیگری بسته به نیاز
- نیاز به استفاده از زبانهای دیگر دارم یا نه؟
- چقدر میخواهم برای این کار هزینه کنم؟
- چه امکاناتی را قرار است به مشتری خود ارائه دهم؟
- کدام پسوندهای دامنه را نیاز دارم؟
- چقدر محتوا نیاز دارم؟
- از چه زبان برنامهنویسی استفاده میکنید؟
- کدام سیستم مدیریت محتوا را به من پیشنهاد میکنید؟
- پکیجهای طراحی سایتتان چه خدماتی را شامل میشوند؟
- آیا در تولید محتوا و سئو هم به من کمک میکنید؟
- چند صفحه برای من طراحی خواهید کرد؟
- تا چه مدت از سایت من پشتیبانی خواهید کرد؟
- چه هاستی برای من میخرید؟
- نیاز به طراحی یا ریدیزاین لوگو دارم یا نه؟- سیستم مدیریت محتوای اختصاصی را نیاز دارم یا نه؟
- چه کسی بهترین و بیشترین خدمات را به من ارائه میدهد؟
- برای تامین سایت من چه برنامهای دارید؟
نحوه تشخیص بهترین تعرفه طراحی سایت
حتی اگر این فهرست را تهیه کرده و پاسخ همه سوالات را هم با دقت پیدا کنید؛ باز هم ممکن است در میان چند گزینه دچار تردید شوید و ندانید که تعرفه طراحی سایت در کدام شرکت یا فرد بهتر است؟ برای اینکه بتوانید بهترین قیمت را تشخیص دهید؛ این چند نکته را در نظر داشته باشید.
با یک فرد متخصص مشورت کنید.
فهرست خدمات طراحی سایت را بررسی کنید.
به جای یک فرد، با یک شرکت معتبر کار کنید.
حتما دقت کنید که لیست قیمت مشخصی به شما ارائه شود.
نمونه کارهای شرکت را بررسی کنید تا متوجه شوید که چقدر به انتظارات شما نزدیک است.
به وبسایت شرکت سر بزنید و آن را از دید زیبایی ظاهری و دسترسیها بررسی کنید.
در نهایت باید بگوییم …
برای تشخیص بهترین قیمت طراحی سایت باید با شرکتها و افراد زیادی صحبت کرده و نمونه کارهای مختلفی را بررسی کنید. به علاوه باید بدانید که در این فرایند چه متغیرهایی مورد توجه قرار میگیرند. ما در این مقاله از لاک پشت تلاش کردیم تا به شما کمک کنیم تا قبل از ثبت سفارش، هزینه تقریبی را تخمین بزنید و متوجه شوید که کدام یک از پکیجها ارزش خرید را دارند.
به طور معمول شرکتهای مختلف خدمات سئو را به عنوان پکیجهای جداگانهای به شما ارائه میدهند. اما بهتر است از همان ابتدا جایی برای این هزینهها در صورتحساب طراحی سایت خود در نظر بگیرید.
هرچند نمیتوان به این سوال یک پاسخ قطعی داد؛ اما باید بدانید که با انتخاب این گزینه، ریسک بزرگی کردهاید. زیرا این عبارت معمولا در جایی مشاهده میشود که خبری از تجربه نیست. در نتیجه احتمالا ناچار خواهید شد پس از مدتی هزینههای زیادی را برای اصلاح اشتباهات و جبران کمبودها بپردازید.
میتوانید از تمپلیت های نظام صنفی رایانهای برای اطلاع از بازههای قیمتی منطقی استفاده کنید. به علاوه باید لیست خدمات را بررسی کنید و حتما بدانید که هر ریال از پول خود را برای انجام چه کاری پرداخت کردهاید.
شما میتوانید با تبدیل کردن پروژه خود به فازهای کوچکتر، هزینههای مورد نیاز برای انجام این کار را تا حد زیادی کاهش دهید. به این ترتیب نیازی نیست که از همان ابتدا فشار مالی زیادی را متحمل شوید و همه چیز آهسته و پیوسته پیش خواهد رفت.