لوگو گروه طراحی سایت و سئو لاک پشت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

15 نرم افزار طراحی رابط کاربری یا UI

زمانی که پای طراحی رابط کاربری در میان باشد باید به سراغ نرم افزارهای همه‌ فن‌حریف با قابلیت‌های مختلف رفت. در طراحی UI ما روی چگونگی ارتباط کاربر با یک وب‌سایت یا نرم افزار تمرکز داریم. اهمیت طراحی یک رابط کاربری ایده‌آل که بتواند حس خوبی را به کاربران بدهد، باعث شده تا ما بخواهیم در ادامه این مقاله از لاک پشت به معرفی بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری بپردازیم.

16 نرم افزار طراحی رابط کاربری یا UI
راهنمای مطالعه

1- اسکچ (Sketch)، مشهورترین نرم افزار طراحی UI

نرم افزار اسکچ برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

خیلی از طراحان حرفه‌ای و افراد فعال در زمینه طراحی رابط کاربری، نام نرم افزار اسکچ را شنیده‌اند. اگر در طراحی رابط کاربری، صرفه‌جویی در زمان برایتان اهمیت دارد، نرم افزار اسکچ می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد، زیرا شما با کمک آن می‌توانید تغییرات گسترده‌ای را در طراحی صفحات یک سایت اعمال کنید. این نرم افزار تنها در سیستم‌ عامل macOS قابل اجراست و از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به توانایی ساخت symbol و وجود افزونه‌های مختلف اشاره کرد.

2- فیگما (Figma)، قوی‌ترین نرم افزار طراحی رابط کاربری

نرم افزار فیگما برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

فیگما به عنوان بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری شناخته می‌شود؛ زیرا در فیگما طراحان می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند. در این نرم افزار، ابزاری با نام FigJam وجود دارد که برای انجام هماهنگی‌های لازم، به عنوان تخته وایت‌برد به صورت آنلاین عمل می‌کند.

این نرم افزار پلاگین‌های مختلفی دارد تا کار طراحی را برای کاربران راحت‌تر کند. کار کردن با رابط کاربری فیگما بسیار راحت است و ابزارهای مختلف آن به شما اجازه می‌دهد تا طراحی سریع داشته باشید. این نرم افزار همه‌کاره می‌تواند از مرحله ایده‌پردازی تا اجرای پرتوتایپ کاربران خود را همراهی کند.

همچنین بخوانید: پروتوتایپ چیست

بزرگ‌ترین عیب فیگما این است که امکان استفاده از آن به صورت آفلاین وجود ندارد. از مهم‌ترین مزایای این نرم افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود کتابخانه‌های فراوان
  • می‌توانید از نسخه تحت وب استفاده کنید؛ بدون این که نیاز به نصب برنامه باشد.
  • از layout خودکار برخوردار است تا طراحی ریسپانسیو را آسان کند.
  • در قسمت‌های مختلف پروسه به شما اجازه کامنت‌گذاری می‌دهد تا تیم‌ها بتوانند همکاری کنند.

3- Proto.io، برنامه ای برای یک طراحی مشترک

نرم افزار پروتو برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

افرادی که از این نرم افزار استفاده کرده‌اند، اعتقاد دارند که نمونه‌های ساخته‌شده توسط این برنامه، حس واقعی بودن را به کاربران القا می‌کند. این برنامه به کاربران خود اجازه همکاری بین تیم‌های مختلف را می‌دهد. همچنین این نرم افزار با برخی برنامه‌های تست سازگاری دارد.

اگر در باره کدنویسی اطلاعاتی ندارید، کار با Proto.io برایتان سخت خواهد بود. یکی دیگر از عیب‌های proto.io این است که گاهی اوقات در حین کار کردن دچار اختلال می‌شود. از مهم‌ترین مزایای نرم افزار می‌توان به کاربری آسان و وجود کتابخانه‌های غنی آن اشاره کرد.

4- ادوبی ایکس دی (Adobe XD)

نرم افزار ادوبی ایکس دی برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

ادوبی ایکس دی یک نرم افزار مناسب برای طراحی رابط کاربری است که کمپانی بزرگ ادوبی آن را خلق کرده است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا پروتوتایپ‌های واقعی را طراحی کنید. شما می‌توانید قابلیت پشتیبانی از فرمان‌های صوتی را اضافه کنید تا کاربران، تجربه کاربری بهتری داشته باشند.

یکی از عیب‌هایی که Adobe XD دارد، این است که به سادگی اجازه همکاری روی پروژه‌ها را نمی‌دهد. برای آن که بتوان از همه امکانات نرم افزار استفاده کرد، قیمت بالایی باید پرداخت شود. از مهم‌ترین مزایای ادوبی ایکس دی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می‌تواند پیش‌نمایش طرح مورد نظر را در لحظه در تبلت، گوشی یا دیگر دستگاه‌های مدنظرتان نشان دهد.
  • به کاربران خود اجازه یکپارچه‌سازی با دیگر نرم افزارهای ادوبی را می‌دهد.

5- InVision Studio

نرم افزار اینویژن استودیو برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

با کمک این نرم افزار شما می‌توانید طراحی پروتوتایپ‌های کاربردی را با ابزارهای لازم و المان‌های پویا انجام دهید. در InVision Studio، همکاران به راحتی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

همچنین طراحی واکنش‌گرا و قابلیت به اشتراک‌گذاری نمونه‌های اولیه از مزایای این پلتفرم است؛ اما ایراداتی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم دسترسی سریع به قابلیت‌ها از طریق کلیدهای میان‌بر اشاره کرد. پروژه‌ها از لحاظ ترتیب‌بندی گیج‌کننده هستند.

6- اکشر (Axure RP)، نرم افزار حرفه ای طراحی رابط کاربری

نرم افزار اکشر آر پی برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

افراد حرفه‌ای با کمک این نرم افزار طراحی UI می‌توانند به ساخت پروتوتایپ‌ها بدون محدودیت بپردازند. Axure RP قابلیت‌های مختلفی را برای ساخت UI در اختیار شما قرار می‌دهد. شما برای طراحی سایت واکنش‌گرا می‌توانید به راحتی از اکشر استفاده کنید.

با کمک این پلتفرم تمام افرادی که مشغول کار روی پروژه هستند، به راحتی در جریان تمام تغییرات قرار می‌گیرند. طراحی قدیمی رابط کاربری این نرم افزار و سردرگمی کاربران در هنگام شروع از معایب اکشر است. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به قابلیت‌های خارق‌العاده برای ساخت نمونه‌های اولیه و برخورداری از تم‌های بسیار زیاد اشاره کرد.

7- مارول (Marvel)

نرم افزار مارول برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

در طراحی محصولات دیجیتال، مارول همه عملکردهای اصلی را در اختیار شما قرار می‌دهد. مارول برای افراد مبتدی بسیار مناسب است؛ زیرا رابطی کاربرپسند دارد. این پلتفرم نیازی به دانلود و نصب ندارد و برنامه‌ای تحت وب است. تصویرسازی ضعیف و پیچیدگی قابلیت‌های آن از معایب مارول است. از دو مورد از مهم‌ترین مزایای Marvel می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی انتقال طراحی‌های استاتیک از طریق نرم افزاری دیگر مانند اسکچ
  • امکان کشیدن و رهاکردن برای آسان‌کردن فرایند طراحی

8- Famer X

نرم افزار فامر ایکس برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

فارمر ایکس از بهترین نرم افزارهای طراحی UI است که با پلاگین‌های مختلف به شما در طراحی عمل‌گرا پروتوتایپ‌ها و تست آن‌ها کمک کند. از مزایای این نرم افزار می‌توان به کنترل بر قسمت‌های مختلف طراحی و قابلیت‌های کاربردی و متنوع برای تصویرسازی اشاره کرد. کار کردن با Farmer X کمی سخت است و لازم است تا کمی دانش برنامه‌نویسی داشته باشید.

9- UXPin، نرم افزاری حرفه ای با تغییرات گسترده

نرم افزار یو ایکس پن برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

UXPin بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری است که هم تازه‌کارها و هم طراحان قدیمی آن را قبول دارند. برای کار کردن با این نرم افزار نیازی به داشتن دانش کدنویسی ندارید. در صورتی که قبلاً با فتوشاپ یا اسکچ کار کرده باشید، می‌توانید به راحتی با UXPin کار کنید.

از مزایای یو ایکس پین می‌توان به توانایی اعمال کردن تغییرات گسترده و برخورداری از 1000 آیکون از پیش ساخته برای تمامی سیستم‌ عامل‌ها اشاره کرد. برای دریافت پشتیبانی این نرم افزار فقط باید از طریق ایمیل اقدام کنید و باید بدانید که نسبت به دیگر رقبای خود کندتر عمل می‌کند.

10- Mockplus، یک نرم افزار همه کاره در طراحی UI

نرم افزار ماک پلاس برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

شما با کمک این نرم افزار طراحی رابط کاربری می‌توانید پروتوتایپ‌های مناسب را برای اپلیکیشن، وب، موبایل و برنامه‌های دسکتاپ بسازید. مبتدیان به راحتی می‌توانند از این برنامه استفاده کنند، زیرا نیازی به کدنویسی ندارد. از مزایای Mockplus می‌توان به سرعت بالا در طراحی و استفاده راحت از آن اشاره کرد.

11- Webflow، نرم افزاری با رابط کاربری ساده

نرم افزار وب فلو برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

این پلتفرم به شما اجازه می‌دهد تا تنها با قابلیت‌های کشیدن و رها کردن، رابط کاربری مورد نظرتان را طراحی کنید، بدون این که نیازی به دانش HTML و CSS داشته باشید. این نرم افزار به شما کمک می‌کند تا در وقت خود صرفه‌جویی کنید. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به داشتن هماهنگی با ابزارهای واسطه و ایجاد صفحات عالی بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی اشاره کرد. از جمله معایب webflow عبارت‌اند از:

  • یادگیری کار با آن سخت است.
  • تمپلت‌های آماده کمی دارد.

12- اوریگامی استودیو (Origami Studio)

نرم افزار اوریگامی استودیو برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

این نرم افزار به شرکت متا تعلق دارد و برای ساخت پروتوتایپ، کاربردهای زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این نرم افزار به شما کمک می‌کند تا به سرعت رابط‌های مدنظرتان را بسازید. البته تنها کاربران مک می‌توانند از این نرم افزار استفاده کنند.

از مهم‌ترین نقاط قوت این ابزار، قابلیت یکپارچه‌سازی با دیگر برنامه‌ها و رایگان بودن آن است. از جمله معایب آن می‌توان به محدودیت به سیستم‌عامل macOS و نیاز داشتن به منابع قدرتمند برای اجرا اشاره کرد.

13- Wireframe.cc

نرم افزار وایرفریم سی سی برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

این برنامه ساده به شما اجازه طراحی سریع وایرفریم را می‌دهد. Wireframe.cc بیشترین تمرکز خود را بر روی طراحی ساده و مینیمال گذاشته است و محدودیت‌های عمدی را اعمال می‌کند تا شما یک وایرفریم ساده را طراحی کنید. رابط کاربری ساده از مهم‌ترین مزایای آن است، اما معایبی که دارد عبارت‌اند از:

  • برخورداری از ابزارها و قابلیت‌های محدود
  • نامناسب‌بودن برای پروژه‌های بزرگ

همچنین بخوانید: بهترین نرم افزار طراحی وایرفریم

14- FlowMapp، نرم افزار UI با تاکید بر روی UX

نرم افزار فلومپ برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

Flowmapp بر روی UX تأکید دارد، یعنی کمک می‌کند تا شما محصولی را خلق کنید تا رضایت و تجربه کاربری خوبی را به همراه داشته باشد. البته اگر بخواهید از این پلتفرم استفاده کنید، لازم است برای کارهای مربوط به UI به سراغ استفاده از ابزار کمکی بروید. از مزایای فلو مپ می‌توان به ایجاد دسترسی‌های مختلف به هر عضو و توانایی برچسب‌گذاری برای تعیین وضعیت هر تسک اشاره کرد. از مهم‌ترین معایب آن عبارت‌اند از:

  • از قابلیت Undo به منظور اصلاح اشتباهات برخوردار نیست.
  • نمی‌توان فایل‌های بزرگ را از طریق XML انتقال داد.

15- ZepLin

نرم افزار زپلین برای طراحی رابط کاربری یا Ui Design

زپلین به شما اجازه می‌دهد تا طراحی‌های خود را به تیم برنامه‌نویس‌ها انتقال دهید. کار کردن با این برنامه بسیار راحت است. از مهم‌ترین مزایای ZepLin می‌توان به قابلیت کامنت‌گذاری روی طراحی در حین انجام کار و ارائه کردن کدها به صورت خودکار بر اساس طراحی توسط برنامه اشاره کرد؛ اما این برنامه دارای معایبی است که عبارت‌اند از:

  • رابط کاربری جذابی ندارد.
  • یادگیری آن برای مبتدیان کمی سخت است.

در نهایت باید بگوییم …

ما در این مقاله لیستی از بهترین نرم افزارهای طراحی رابط کاربری را معرفی کردیم. این که کدام می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد، کاملاً بستگی به نیازهایتان برای طراحی دارد. ما در لاک پشت انواع خدمات طراحی گرافیک را با بهترین قیمت و کیفیت به شما ارائه داده و به صورت تخصصی در زمینه طراحی رابط کاربری یا UI فعالیت داریم. برای اطلاع از هزینه انجام این کار یا ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

سؤالات متداول

بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری چه ویژگی دارد؟

طراحی با آن بسیار آسان است و می‌تواند ارتباط خوبی بین تیم‌های مختلف برقرار کند.

بهترین نرم افزارهای طراحی رابط کاربری کدام هستند؟

فیگما، اسکچ و ایکس دی

به این مقاله امتیاز دهید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 19 =