دلایل تغییر دامنه سایت
پیش از این که به مسئله تاثیر انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر بر روی سئو بپردازیم، باید بدانیم که کاربران به چه دلایلی تصمیم به تغییر دامنه خود میگیرند. تعدادی از این دلایل شامل موارد زیر میشوند:
تغییر دامنه به دامنه ترندتر
شاید بخواهید ارزش برند خود را به کمک دامنهای که بیشتر جلب توجه میکند، افزایش داده و آن را گستردهتر کنید. داشتن یک دامنه جدید میتواند به این معنی باشد که دامنه قبلی دیگر برای فعالیت شما مناسب نیست و با آن همخوانی ندارد؛ به همین خاطر به یک نام تجاری جدید، با طراحی تازه نیاز دارید و باید اطلاعات خود را به این دامنه انتقال دهید.
برای مثال شاید شما در ابتدای کار فقط یک محصول را ارائه دهید؛ اما تصمیم بگیرید که رفته رفته سبد خرید خود را بزرگتر کنید. بنابراین نیاز به یک دامنه جدید دارید. برای آشنایی با اصول انتخاب نام دامنه مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید.
ادغام دو وب سایت
در شرایطی ممکن است دو وب سایت با توجه به دنبال کردن اهداف مشترک با یکدیگر ترکیب شده و همراه با یکدیگر کار کنند. ادغام دو وب سایت به یک هویت کاملا جدید نیاز دارد. این یعنی این که یک نام دامنه کاملا جدید برای اهداف مشترک برندها لازم است و محتوای هر دو دامنه قدیمی باید هدایت و به دامنه جدیدی منتقل شوند.
مسائل مربوط به حق چاپ
همیشه این احتمال وجود دارد که حتی با بهترین نیت، نام دامنه شما مالکیت معنوی افراد را نقض کرده و متعلق به برند دیگری باشد. حتی شاید بعدا متوجه شوید که این نام توسط حق چاپ محافظت میشود. اگر این اتفاق افتاد، باید نام دامنه خود را تغییر داده و دامنهها را برای جلوگیری از مشکلات قانونی انتقال دهید.
تاثیرات انتقال سایت از دامنه ای به دامنه دیگر
در کل، دلایل متعددی میتواند منجر به انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر شود؛ اما آن چیزی که در این جا اهمیت دارد توجه به تغییر دامنه بدون از دست دادن سئو وب سایت است. به همین خاطر این کار با در نظر گرفتن مزایا و معایب، باید در نهایت دقت انجام شود تا از آسیبهای احتمالی و تاثیرات منفی بر سئو جلوگیری شود. همچنین برای آشنایی بیشتر با تاثیر دامنه بر سئو سایت میتوانید مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید.
کاهش رتبه بندی وب سایت در موتورهای جستجوی مختلف
اولین موردی که در ارتباط با تاثیر انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر بر سئو باید به آن اشاره کرد، کم شدن رتبه وب سایت در موتورهای جستجوی مختلف از جمله گوگل است که میتواند به طور موقتی باشد.
انتقال به یک دامنه جدید به این معناست که موتورهای جستجو باید اطلاعات وب سایت شما مانند طراحی صفحات و یا دیگر خصوصیات تکنیکی را بهروز کنند که این رویداد ممکن است باعث نوسان رتبه بندی جستجوی شما شود. در نتیجه وب سایت شما برای مدت کوتاهی در نتایج جستجو کمتر دیده شده و افت سئو رخ خواهد داد.
عوض شدن لینک های داخلی و خارجی
از دیگر تاثیرات تغییر دامنه بر سئو یک وب سایت، مسئله به وجود آمدن تغییر در لینکهاست که میتوان آن را از جهات مختلف بررسی کرد. تغییر دامنه، اغلب خطر شکستن بک لینکهای موجود از سایتهای دیگر یا بیاثر شدن آنها را با خود به همراه دارد.
بک لینکها یکی از ضروریترین مواردی هستند که هر وب سایتی به آن نیاز دارد و تاثیر مثبتی بر روی سئو دارند؛ بنابراین میتوان گفت که انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر با ضعیف کردن بک لینکها، اعتبار وب سایت شما را کاهش داده و جایگاه سئو آن را تضعیف میکند.
مشکلات مربوط به محتوای تکراری
از آسیبهای تغییر دامنه یک وب سایت میتوان به کند شدن شناسایی محتواهای قبلی و جدید اشاره کرد. در واقع حفظ دامنههای قدیمی و جدید در کنار تغییر ساختاری وب سایت ممکن است باعث شود موتورهای جستجو محتواهای جدید را دیرتر پیدا کنند. همچنین این امکان وجود دارد که محتواهای موجود را تکراری تشخیص داده و در نهایت سایت شما را جریمه کنند.
چالش های URL
انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر که با تغییر URL صفحات همراه است، اغلب نیاز به تنظیم ساختار URL دارد. عدم توجه به آن میتواند منجر به شکسته شدن لینکهای داخلی، ناسازگاری در سراسر وب و ایجاد خطای ۴۰۴ شود. همه این اشکالات خطرات جدی هستند که اگر به آنها توجه نشود، میتوانند تجربه کاربر را مختل کرده و خطرات بزرگی ایجاد کنند.
نحوه تغییر دامنه بدون افت رتبه سایت
برای جلوگیری از تاثیرات منفی ناشی از تغییر دامنه به سئو وب سایت، انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر باید به آرامی انجام شود. اما چگونه باید این کار را انجام داد و از کجا شروع کرد؟ مراحل مهم این فرایند به شرح زیر هستند:
ارزیابی همه داده ها قبل از انتقال دامنه
اولین مرحله برای تغییر دامنه بدون افت رتبه، یک گام حیاتی است؛ طی آن، شما باید هر چیزی را که باید به دامنه جدید منتقل شود، ارزیابی کنید. این کار را میتوانید با تهیه یک لیست کامل از URLها در دامنه سابق خود آغاز کنید. این لیست URLها در آینده به منظور تنظیم عملکرد سایت پس از انتقال به دامنه جدید کاربرد دارد.
آماده کردن همه محتوای سایت برای انتقال دامنه
در قدم بعدی برای انتقال کل محتوای وب سایت خود به دامنه جدید، حتما باید از وب سایت قدیمی خود یک نسخه پشتیبان تهیه کرده و در طول فرایند انتقال، آن را زنده نگه دارید. یک کپی از محتواهای هر URL مانند متن، تصویر، سرفصلها یا پیوندها تهیه کنید.
اتصال دامنه جدید به CMS یا سیستم مدیریت محتوا
سپس نوبت به انتقال واقعی دامنه میرسد. بدین معنی که شما باید نام دامنه جدید را به CMS خود متصل کنید. در طی این کار، حتما تغییر مسیرها را با دقت انجام دهید؛ با استفاده از ابزارهای اختصاصی تغییر مسیر، این کارها با چند کلیک انجام شده و تمام اطلاعات به دامنه جدید هدایت خواهند شد.
اطمینان از کارایی پیوندهای داخلی روی دامنه جدید
برای اطمینان از عملکرد بهینه سئو حتی پس از انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر، بهتر است با کمک گرفتن از افزونههایی مانند Broken Link Checker، سلامت لینکهای داخلی خود را بررسی کنید. این ابزار، لینکهای داخلی شکسته و پیوندهای خراب را تصحیح کرده و شما را مطمئن میکند که کاربران به آدرس درستی هدایت میشوند.
استفاده از ریدایرکت ۳۰۱
بعد از فرایند انتقال URLها و این که میتوانند به درستی کار کنند، نوبت به ساختن ریدایرکت از نوع ۳۰۱ میرسد. این ریدایرکت به شما تضمین میدهد که وقتی افراد از دامنه قدیمی بازدید میکنند، به طور خودکار به دامنه جدید منتقل شده یا به عبارت دیگر، تمام URLهای قبلی به دامنه جدید برده میشوند. نکته مهم این است که مطمئن شوید وب سایت شما پس از انتقال، به صورت آنلاین در دسترس است. اگر میخواهید بدانید که ریدایرکت چیست میتوانید مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید.
اطلاع تغییر دامنه به گوگل
در آخر، پس از انتقال یافتن وب سایت به دامنه جدید بهتر است که این تغییر را به گوگل گزارش دهید تا از این طریق بتواند هرچه سریعتر دامنه جدید را پیدا کرده و در صفحه نتایج جستوجوی کاربران نمایش دهد. برای انجام این کار میتوانید از ابزار Search Console گوگل کمک بگیرید.
سخن پایانی
انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر، میتواند گامی اساسی در استراتژی برندسازی شما نیز به حساب بیاید. هنگام انجام این کار، مهم است به خاطر داشته باشید که این فرایند بر سئو وب سایت شما تاثیر میگذارد؛ اما به هیچ وجه از انجام این تغییر نترسید. برای به حداقل رساندن تاثیرات منفی سئو با پیروی از نکات گفته شده در این مقاله، مطمئن باشید خطر از دست دادن رتبه بندی سئو را برای وبسایت خود به حداقل رسانده و یک تغییر دامنه آرام را تجربه خواهید کرد.
سوالات متداول
چقدر طول میکشد تا گوگل دامنه جدید شما را بپذیرد؟
این فرایند در برخی موارد ممکن است زمان برده و چندین هفته طول بکشد.
مزایای تغییر دامنه بدون افت رتبه چیست؟
عملکرد بهتر وب سایت مثل زمان بارگذاری سریعتر و قابلیت اطمینان بیشتر سایت.