لوگو گروه طراحی سایت و سئو لاک پشت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مراحل طراحی سایت؛ 12 مرحله طراحی سایت در سال 1401

سایت‌ها و صفحات وب امروزه در هر کسب و کار اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند. اگر شما هم به فکر طراحی یک سایت افتاده‌اید، جای درستی را انتخاب کرده‌اید. در واقع پیشرفت تکنولوژی در دهه اخیر موجب شده که کسب و کارها به سمت مجازی شدن کشیده شوند. همه‌گیری ویروس کرونا در دو سال اخیر نیز مزید بر علت شده تا سرمایه‌گذاران بیشتر به صفحات وب بها دهند. شاید برای کسانی که برای اولین بار با چنین مسائلی روبه‌رو می‌شوند، ایجاد سایت واقعا دشوار به نظر برسد. لاک پشت روال و مراحلی برای طراحی سایت خود در نظر گرفته است  که در 12 مرحله به توضیح آن‌ می پردازیم. پس در ادامه با معرفی مراحل طراحی سایت و ایجاد سایت حرفه ای در 1400 همراه ما باشید.

انواع سایت

در ابتدا شما را با انواع روش‌های طراحی سایت آشنا می‌کنیم و برای آشنایی بیش‌تر شما با هر روش و ویژگی‌های سایت‌هایی که با هر کدام از روش‌ها طراحی می‌شود، توضیحات مختصری را بیان می‌کنیم. در واقع می‌توان گفت که ما کلا سه نوع سایت داریم؛ سایت‌های استاتیک، سایت‌های پویا (داینامیک) و سایت‌های نیمه پویا. در ادامه به معرفی انواع سایت خواهیم پرداخت.

انواع طراحی سایت | سایت استاتیک، سایت داینامیک و سایت نیمه پویا

سایت ایستا (استاتیک)

این سایت‌ها را می‌توان کاتالوگی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفت. سایت‌های استاتیک اجازه تعامل زیاد با کاربران را نمی‌دهند و فاقد پنل مدیریتی هستند. این سایت‌ها صرفا اطلاعاتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و معمولا برای نشان دادن رزومه کاری و ارائه راه‌های ارتباطی به کار می‌روند. در ساخت سایت‌های استاتیک یا ایستا معمولا از زبان‌های HTML و CSS استفاده می‌شود و گاهی نیز از جاوا اسکریپت کمک گرفته می‌شود.

سایت پویا (داینامیک)

سایت‌های پویا پنل مدیریتی دارند و به کاربران اجازه تعامل بیشتر را می‌دهند. کاربر در چنین سایت‌هایی می‌تواند با ثبت نام و وارد شدن به پنل، تغییراتی در محتوا ایجاد کند. سایت‌های فروشگاهی و پربازدید در این دسته جای می‌گیرند. قابل ذکر است که در ساخت سایت‌های داینامیک از زبان‌های برنامه‌نویسی PHP یا ASP.Net استفاده می‌شود.

سایت‌های نیمه پویا

از آن جایی که بسیاری از مرورگرها در چند سال اخیر پشتیبانی خود را از اینگونه سایت‌ها قطع کرده‌اند، کاربرد آن‌ها نیز کاهش چشم‌گیری داشته است. در ساخت سایت‌های نیمه پویا از Flash یا اکشن اسکریپت استفاده می‌شود. شما در این سایت می‌توانید تغییرات دل‌خواه را اعمال کنید، اما آزادی عمل‌تان در حد سایت‌های داینامیک نیست. قابل ذکر است که سایت‌های نیمه پویا معمولا ظاهر جذابی دارند.

معرفی مرحله به مرحله طراحی سایت حرفه ای

مشاوره و نیازسنجی پیش از طراحی سایت

مرحله یک: مشاوره و نیاز سنجی

پیش از هر چیز باید در انتخاب نوع سایت تصمیم نهایی خود را بگیرید. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، شما می‌توانید یکی از سه نوع سایت را به عنوان قالب صفحه وب خود انتخاب کنید. شما باید هدف از ساخت سایت‌تان را بدانید تا بتوانید تصمیم درستی در این مورد اتخاذ کنید. سپس باید انتخاب پلتفرم سایت ساز یا فروشگاه ساز را مدنظر قرار دهید. هر پلتفرم مزایا یا معایب خاص خود را دارد. یکی از معروف‌ترین بسترها برای ساخت وب‌سایت، وردپرس (WordPress) است که محبوبیت زیادی دارد. این بستر به دلیل ارائه امکانات فراوان، داشتن کیفیتی خوب و پشتیبانی عالی، می‌تواند به خوبی پاسخ‌گوی نیازهای شما باشد. در صورت نیاز به این نوع طراحی به صفحه طراحی سایت وردپرسی مراجعه فرمایید.

همیشه سعی کنید از سایت‌های موفق الگو برداری کنید. شما می‌توانید با بررسی رقبا در حوزه مورد نظر، از نقاط قوت آن‌ها استفاده کرده و با اضافه کردن خلاقیت خودتان محتوایی منحصر به فرد تولید کنید. در نظر داشته باشید که اگر داشتن هدف برای پیشبرد یک پروژه اهمیت زیادی دارد. پس باید هدف پروژه خود را در همان ابتدای کار مشخص کنید. پس از هدف‌گذاری می‌توانید در راه رسیدن به هرآنچه می‌خواهید قدم بردارید. داشتن هدف موجب می‌شود که در ساخت سایت رویکرد مناسب را اتخاذ کنید و راه خود را برای رسیدن به موفقیت هموار سازید. در صورت نیازه به مشاوره به صفحه مشاوره طراحی سایت مراجعه فرمایید.

قبل از اقدام به طراحی سایت، نیاز و هدف خود را مشخص کنید. تا سایتی متناسب با نیازهای خود راه اندازی کنید و در ادامه راه مجبور به صرف وقت و هزینه اضافه نشوید.

سئو (SEO) یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در ساخت یک سایت است. شما ابتدا باید بدانید که آیا سایت‌تان نیاز به سئو دارد یا خیر؟ در اکثر مواقع پاسخ به این سوال مثبت است. سئو در حقیقت به معنای بهینه کردن محتوای سایت برای موتورهای جستجو است. اگر سایت‌تان سئوی خوبی داشته باشد، در موتورهای جستجویی مثل گوگل در صفحات نخست قرار می‌گیرد. یادتان نرود که سئوی مناسب موجب افزایش بازدیدها و بیشتر شدن مشتریان می‌شود. پس به هیچ وجه آن را نادیده نگیرید. برای انتخاب بهترین و مناسب ترین شرکت سئو در شهری که هستید کافیست عبارت سئو در … را جستجو کنید. برای مثال اگر در اصفهان هستید با جستجو عبارت “سئو در اصفهان” مراجعه فرمایید.

ارائه پروپوزال و عقد قرارداد طراحی سایت با گروه لاک پشت

مرحله دوم طراحی سایت: ارائه پروپوزال و عقد قرارداد

شما بعد از انتخاب هدف و درک درست از کاری که قصد انجام‌اش را دارید، باید دست به ارائه پروپوزال بزنید. در واقع شما باید اطلاعات مورد نیاز، اهداف، شرایط پرداختی و سایر نیازهای خود را به شرکت طراح ارائه دهید. سپس شرکت طراح پیشنهاد شما را بررسی کرده و ممکن است از شما درخواست کند پروپوزالی کامل‌تر را ارائه دهید. قابل ذکر است که پروپوزال ارسالی از طرف طراحان، ممکن است شامل موارد مهمی باشد که شما از آن‌ها بی‌اطلاع باشید. پس در مطالعه آن دقت کنید. پس از دریافت پروپوزال از طرف شرکت طراح، می‌توانید اقدام به بستن قرارداد کنید. بستن قرارداد بستگی به شما و طرف معامله دارد و می‌تواند به روش‌های گوناگون صورت بگیرد.

ایجاد نقشه سایت و تدوین استراتژی

مرحله سوم: ایجاد نقشه سایت و طراحی و تدوین استراتژی

در این مرحله برنامه‌ریزی حرف اول را می‌زند. شما باید به خوبی بتوانید برنامه مناسبی را به کار ببرید تا در هزینه و زمان‌تان صرف‌جویی شود. سئو نیز در این مرحله اهمیت زیادی دارد. شما با بازنگری روی سئوی سایت می‌توانید نتایج بهتری را کسب کنید. شما برای تدوین استراتژی مناسب باید عبارت کلیدی‌های کاربردی انتخاب کنید. این کلمات باید با تحقیق و بررسی مورد استفاده قرار گیرند تا نتایج خوبی را به همراه داشته باشند. یادتان باشد که همیشه محتوا باید با عبارت کلیدی متناسب باشد. پس این موضوع را از یاد نبرید.

پس از این که تدوین استراتژی به پایان رسید، باید به فکر ایجاد نقشه سایت (Sitemap) بیفتید. ایجاد نقشه سایت به تاثیرگذارتر شدن و ارائه نتایج بهتر کمک می‌کند. در واقع شما برای ایجاد نقشه سایت و اولویت‌بندی صفحات وب، باید از استراتژی محتوا کمک بگیرید. فراموش نکنید که نقشه سایت علاوه بر صفحات اصلی، باید شامل صفحات مربوط به عبارت کلیدی نیز باشد. در ادامه برای آشنایی با نقشه سایت و موارد موجود در آن به SITEMAP سایت لاک پشت مراجعه فرمایید.

مرحله چهارم: تحقیق و بررسی محتوا

شما در این مرحله باید به شکل عمیق محتوای سایت را مورد بررسی قرار دهید. شما باید با تحقیقات فراوان  روی این بخش کار کنید و حتی برنامه‌ریزی صحیحی برای تولید محتوای جدید داشته باشید. در واقع خود شما می‌توانید وظیفه تولید محتوا را برعهده بگیرید، اما سپردن این کار به افراد باسابقه و زبده نتایج بهتری را برای‌تان به ارمغان خواهد آورد.

تحقیق و طراحی وایرفریم

مرحله پنجم طراحی سایت: طراحی Wirefram

وایرفریم (Wirefram) نمای کلی پروژه بوده که ارتباط بخش‌های مختلف سایت را نمایش می‌دهد. وایرفریم مشخص کننده جایگاه هر بخش در سایت بوده و نشان می‌دهد که بخش‌های مختلف چطور باهم در ارتباط هستند. این مرحله در اکثر مواقع چندین بار مورد تغییر قرار می‌گیرد تا نتیجه دل‌خواه حاصل شود. پس از نتیجه‌گیری نهایی وارد مرحله طراحی اصلی خواهید شد.

مراحل تحقیق و بررسی، بررسی پروپوزال و نیاز سنجی و تدوین استراتژی عملکرد، مهم‌ترین و موثر ترین مراحل در رسیدن به هدف و نتیجه‌ی مطلوب است. پس برای آن وقت بگذارید.

مرحله ششم: تولید محتوا و بازنویسی محتوا

در این مرحله باید زمان درستی را انتخاب کرده و تولید محتوا را انجام دهید. سپس با بررسی دقیق محتوا می‌توانید برآیندی از نتیجه نهایی داشته باشید. در ادامه می‌توانید محتوا را بازنویسی کرده تا تفاوت را مورد سنجش قرار دهید.

تولید محتوا و طراحی قالب سایت

مرحله هفتم: طراحی قالب سایت

قالب سایت را می‌توان مهم‌ترین فاکتور در تعداد بازدیدهای‌ سایت دانست. کاربران در مواجهه اول با یک سایت در مدت زمانی خیلی کوتاه، درباره آن صفحه وب تصمیم‌گیری می‌کنند. پس اگه شما قالب مناسبی داشته باشید، می‌توانید مشتری جذب کنید و در غیر این صورت موفق نخواهید بود. در این مرحله ابتدا ظاهر سایت به صورت گرافیکی طراحی می‌شود. در طراحی باید حوزه کاری، تطابق رنگ‌بندی با لوگو و سایر بخش‌ها مورد بررسی قرار گیرد. پس از این که قالب دل‌خواه‌تان را کشف کردید، ادامه روند طراحی سایت به برنامه‌نویسان سپرده خواهد شد.

انتخاب هاست و دامنه مناسب

مرحله هشتم: انتخاب دامنه سایت و هاست مناسب

انتخاب نام مناسب یکی از سخت‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های طراحی سایت است. در واقع شما باید نامی را برگزینید که به راحتی توسط کاربران به خاطر سپرده شود. در دامنه‌هایی نظیر “.com” معمولا کمتر نام دل‌خواه‌تان را پیدا می‌کنید، زیرا به دلیل کاربرد زیاد اکثر اسم‌ها پیش‌تر استفاده شده‌اند. به هر حال یادتان باشد که داشتن دامنه منحصر به فرد در اعتبار دادن به شما بی‌تاثیر نیست. انتخاب هاست مناسب نیز اهمیت زیادی دارد. شرکت‌های زیادی وجود دارند که خدمات هاستینگ ارائه می‌دهد. شما باید با تحقیق و بررسی زیاد، هاستی را انتخاب کنید که سرورهای قابل اطمینانی را در اختیار شما قرار دهد.

مرحله نهم: کدنویسی و برنامه نویسی

در این مرحله کار به تیم فنی سپرده می‌شود تا با کدنویسی خواسته‌های شما را عملی کنند. هر کاری که تیم برنامه‌نویسی انجام می‌دهد برطبق استراتژی و نیازسنجی شما صورت گرفته است. درگاه‌ها، صفحات، بخش‌های مدیریتی و سایر بخش در این مرحله شکل می‌گیرند.

کدنویسی، برنامه نویسی و راه اندازی سایت

مرحله دهم: راه اندازی سایت به صورت آنلاین

پس از اتمام مراحل برنامه‌نویسی، می‌توانید سایت را روی سرور تست یا Production Server راه‌اندازی کنید. این مرحله کمک می‌کند که ظاهر نهایی را ببینید و با آزمایش کردن بخش‌های مختلف، ایرادات احتمالی را پیدا می‌کنید. سپس مشکلات رفع شده و نتیجه نهایی را به روی اینترنت انتشار پیدا می‌کند.

مرحله یازدهم: تست و بازنگری سایت

در این مرحله باید منتظر بازخوردهای کاربران باشید. این فیدبک‌ها به شما می‌گویند که در کدام بخش‌ها مشکل وجود دارد و شما نیز باید آن قسمت‌ها را دست‌خوش تغییر کنید. سپس نتیجه کار به یک پروژه بی‌نقص بدل می‌شود.

تست و بازنگری سایت و تحویل آن

مرحله دوازدهم: تحویل و آموزش و پشتیبانی رایگان 6 ماه

در این مرحله تمام کارهای طراحی سایت تمام شده و نتیجه نهایی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد. نکته قابل توجه این است که ما تا 6 ماه به صورت رایگان به شما آموزش داده و از سایت‌تان پشتیبانی می‌کنیم. پس با خیال راحت می‌توانید یک وب‌سایت قابل اطمینان داشته باشید. این بود مراحل طراحی سایت و ایجاد سایت حرفه ای در 1400. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

سوالات متداول

راه اندازی یک وبسایت که پاسخگوی نیاز‌های شما باشد؛ به تحقیق و بررسی نیاز ها و اهداف و تدوین استراتژی دقیق دارد تا در طول مسیر مجبور به تغییر مسیر و صرف وقت و هزینه اضافه و مجدد نشید. بنابراین بهتر است بدانید که برای طراحی و راه انداری یک وبسایت چه مراحلی باید طی شود.

پاسخ این سوال مثبت است. زیرا به طور مثال اگر شما در انتخاب نام دامنه سایت خود دقت کافی را نکرده باشید و پس از مدت زمانی که از راه اندازی سایت خود به این نتیجه برسید که نام دامنه مناسب نیست و باید تغییر کند؛ تمام هزینه و وقتی که صرف کسب اعتبار و برند سازی آن نام قبلی کرده اید به هدر خواهد رفت. یا نیازها و امکانات مورد ضروری برای کسب و کار خود را به درستی تعیین نکرده باشید در میانه راه باید هزینه ای دو چندان برای ایجاد آن ها پرداخت کنید.

مرحله طراحی و کد نویسی قالب از جمله مهم ترین مراحل طراحی سایت است. زیرا کاربران در لحظه ورود به سایت با آن مواجه میشوند و در صورت مناسب نبودن طراحی و تجربه کاربی، کاربرانتان را از دست خواهید داد.

زمانی که قصد تحویل گیری وبسایت خود را دارید باید طبق پروپوزال طراحی شده، بررسی کنید که تمامی موارد خواسته شده به درستی اجرا شده  باشند.

سوالات متداول