لوگو گروه طراحی سایت و سئو لاک پشت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قوانین طراحی سایت در ایران

صاحبان کسب و کارهای مختلف، برای اینکه بتوانند چالش‌های موجود در مسیر خود را به حداقل برسانند، باید قوانین طراحی سایت در ایران را در نظر گرفته و به صورت کامل به آن‌ها پایبند باشند. بر این اساس توصیه می‌کنیم پیش از اینکه برای طراحی سایت مخصوص بیزینس خود اقدام کنید، اطلاعات خود را در این باره بالا ببرید. در ادامه با آژانس ایده لاک پشت همراه باشید تا چند نمونه از مهم‌ترین قوانین طراحی سایت را با هم مورد بررسی قرار دهیم.

قوانین طراحی سایت در ایران
راهنمای مطالعه

اهمیت توجه به قوانین طراحی سایت در ایران

اگر می‌خواهید کسب و کار خود را در مسیر مناسبی رشد داده و پیشرفت کنید، توصیه می‌کنیم حتما به قوانین طراحی سایت توجه داشته باشید. زیرا تخطی و بی‌توجهی به قوانین طراحی سایت در ایران، امکان قطع سرویس‌ها و همچنین پیگیری مراجع ذی‌ربط برای برخورد با خاطیان را به دنبال خواهد داشت. بنابراین حتما به سراغ یک شرکت طراحی سایت در اصفهان بروید که به طور کامل با این قوانین آشنایی دارد و آن‌ها را در طراحی سایت شما رعایت می‌کند.

معرفی قوانین طراحی سایت در ایران

برای اینکه بتوانید اقدامات خود را بر اساس قوانین طراحی سایت در ایران انجام دهید، در ابتدا لازم است تا درباره این دسته از قوانین و مقررات، اطلاعات و آگاهی کافی داشته باشید. در این بخش قصد داریم تا به بررسی چند نمونه از مهم‌ترین موارد در این زمینه را معرفی کنیم.

توجه به ممنوعیات

مالک کسب و کار پیش از اینکه برای طراحی وب سایت خود اقدام کند، باید متعهد شود که در صفحات خود، هیچ‌گونه محصولات، خدمات و یا آموزش‌هایی که در دسته ممنوعیات هستند را قرار ندهد. محصولات، خدمات و آموزش‌هایی که بر اساس قوانین و شرع در جمهوری اسلامی ایران پرداختن به آن‌ها ممنوع بوده، عبارتند از:

توجه به ممنوعیات، از قوانین طراحی سایت ایران

  • سایت‌های شرط بندی و قمار
  • ارائه نوشیدنی‌های غیرمجاز
  • سایت‌های دوست‌یابی
  • انتشار اطلاعات محرمانه سازمان‌ها
  • سایت‌های فروش مواد مخدر یا دیگر محصولات ممنوعه
  • آموزش‌های غیرمجاز مانند موارد مربوط به سقط جنین، خودکشی، مصرف مواد مخدر یا انحرافات جنسی
  • انتشار محتوای مربوط به هتک حیثیت افراد
  • انجام کلاهبرداری رایانه ای
  • انتشار محتواهای غیرمجاز مانند هتاکی به معصومین یا مسئولین کشوری
  • انتشار اخبار دروغین یا تحریک آمیز در جامعه
  • انتشار اطلاعات محرمانه کاربران یا فروش آن‌ها
  • انتشار تصاویر یا محتوای مستهجن و خلاف عفت عمومی
  • انتشار اطلاعات یا محتوای جعلی

توجه به قوانین کپی رایت

یکی دیگر از قوانین مهم که در طراحی وبسایت، مقررات مربوط به کپی رایت است. تمام قوانین کپی‌رایت، تجارت الکترونیک، حقوق صاحب امتیاز و اثر، آموزش‌ها، علائم انحصاری و اختصاری و … باید به صورت کامل رعایت شوند تا سایت شما هیچ‌گونه شاکی خصوصی پیدا نکند.

برای مثال اگر در طراحی لوگو از کسی کپی برداری کنید، ممکن است از شما شکایت شود. بنابراین در زمان سفارش طراحی لوگو دقت داشته باشید که حتما از تصاویر یونیک و طراحی منحصر به فرد استفاده شود.

پرداخت مالیات و کسورات

پرداخت مالیات و کسورات

می‌دانیم که مالیات عضو جدانشدنی از کسب و کارها در زمینه‌های مختلف بوده که باید به آن پرداخته شود. از این رو یکی دیگر از قوانین طراحی سایت در ایران را می‌توانیم پرداخت این مبالغ در نظر بگیریم که به صورت کامل، بر عهده کاربران بوده و حتما باید انجام شود.

رعایت حقوق شرکت طراح

شما به عنوان یک کاربر، اصلا نباید حقوق شرکت طراحی را نادیده بگیرید. امضا و عنوان شرکت طراحی همواره پای طرح خواهد بود و کاربر نمی‌تواند با اقدامات مختلف آن را از بین ببرد. در صورتی که چنین اقدامی صورت بگیرد، مراجع ذی‌ربط پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند. همچنین تمام هزینه‌های پرداختی باید بر اساس قرارداد موجود بین طرفین پرداخت شود؛ در صورتی که کاربر این کار را انجام ندهد، شرکت طراحی سایت حق شکایت و پیگیری خواهد داشت.

همچنین بخوانید: قوانین و مراحل ثبت لوگو چیست؟

مجازات رعایت نکردن قوانین طراحی سایت در ایران

در صورتی که قوانین طراحی سایت در ایران را رعایت نکنید، بر اساس قانوان جرایم رایانه ای با شما برخورد خواهد شد. بسته به جرم انجام شده، ممکن است این مجازات جزای نقدی یا حتی حبس باشد. برای مثال سایت‌هایی که اطلاعات کاربران خود را به اشخاص یا سازمان‌ها بفروشند، به 15 سال حبس محکوم خواهند شد.

با این حال برای جرایم معمولی، معمولا جزای نقدی تا 10 میلیون تومان و جبس تا دو سال تعیین خواهد شد. اینکه میزان مجازات چقدر باشد، بر اساس تشخیص دادگستری است و به جرم احراز شده وابسته است.

قوانین ذکر شده در قرارداد طراحی سایت

برخی از قوانین طراحی سایت در ایران هستند که توسط شرکت طراح برای شما تعیین شده و به صورت یک توافق دوطرفه، در قرارداد طراحی سایت امضا می‌شوند. مهم‌ترین این قوانین عبارتند از:

قوانین ذکر شده در قرارداد طراحی سایت

  • کارفرما وظیفه دارد همه اطلاعات مورد نیاز برای طراحی سایت را قبل از شروع فرایند و در بازه زمانی مشخصی در اختیار طراح قرار دهد؛ در غیر این صورت، برای تغییر یا اضافه کردن اطلاعات، باید هزینه اضافه بپردازد.
  • صحت همه اطلاعات درج شده در سایت باید توسط کارفرما تایید شود تا چیزی خلاف چشم انداز و قوانین کسب و کار در سایت منتشر نشود.
  • نحوه پرداخت هزینه‌های طراحی سایت باید به طور کامل بر اساس قرارداد انجام شود و هرگونه تاخیر یا عدم پرداخت، شکایت طراح را به دنبال خواهد داشت.
  • دریافت نشان‌های امنیت سایت مانند اینماد یا نشان اتحادیه صنفی بر عهده کارفرما است و طراح هیچ وظیفه‌ای در این مورد ندارد.

سخن پایانی

اگر قصد دارید که کسب و کار خودتان را پایه ریزی کرده و برای گسترش آن فعالیت کنید، طراحی سایت را باید در برنامه کاری خود قرار دهید. داشتن یک سایت با قابلیت‌های ویژه، امروزه یکی از الزامات برای کسب و کارهای مختلف محسوب می‌شود.

برای اینکه بتوانید روند طراحی سایت را به صورت اصولی و با کمترین میزان چالش پیش ببرید، باید بر اساس قوانین طراحی سایت در ایران اقدام کنید. در بخش‌های قبلی به صورت کامل به معرفی و بررسی مهم‌ترین قوانین و نکات در این راستا پرداختیم تا شما بر اساس این اطلاعات، بتوانید عملکرد خوب و مناسبی داشته باشید.

سوالات متداول

محتوای منتشر شده در صفحات وب‌سایت باید دارای چه ویژگی‌هایی باشند؟

این محتواها نباید در دسته ممنوعیات از نظر شرع و دین جمهوری اسلامی ایران باشند، همچنین سازگاری آن‌ها با نوع فعالیت و جامعه هدف هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

بی‌توجهی به قوانین کپی رایت چه مشکلاتی را به دنبال دارد؟

بی‌توجه به این قوانین و حق خالق اثر، می‌تواند باعث جریمه و یا بدتر از آن بسته شدن سایت شما شود.

آیا مجازات عدم اجرای قوانین طراحی سایت تنها مخصوص اشخاص حقیقی است؟

خیر. در صورتی که هریک از کارمندان یا افراد منصوب به اشخاص حقوقی جرمی را در این حوزه مرتکب شوند، مجازات گریبانگیر شخص حقوقی و سایت انتشاردهنده خواهد بود.

به این مقاله امتیاز دهید.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − پانزده =