آنالیز سایت روشی است برای این که متوجه شویم سایتمان در چه مرحله ای است و مواردی که در آن رعایت شده است و یا این که رعایت نشده است را بشناسیم و در حل این مشکلات بکوشیم تا روند صعودی به سایت خود دهیم.
بدون ارزیابی درست، ما هرگز متوجه نمی شویم که آیا در مسیر درستی هستیم یا خیر. در این مقاله آموزشی تصمیم داریم راه و روش تحلیل سایت را آموزش دهیم و بدانیم کاربران چه نقشی در ارتقا سایت ما دارند. تقریبا هر راهنمای وب سایت به شما می گوید که می توانید عملکرد یک سایت را با انجام هر یک یا همه این اقدامات ارزیابی کنید:
این روش ها و اقدامات اشتباه نمی کنند، در ادامه این روش ها را توضیح می دهیم. اما ما گمان میکنیم که سرعت وبسایت، SEOو عملکرد رقبا و تحلیل ترافیک تنها بخشی از داستان پشت عملکرد وبسایتتان را بیانمیکنند.
قطعه گم شده در تحلیل وب سایت شما درک بازدید کنندگان، کاربران و مشتریان شما است و چیزی را که به بخاطرش به صفحات شما ﺁمده اند و سایت شما اطلاعات را به ﺁن ها می دهد. بنایراین ﺁن ها فقط وارد سایت بهینهشدهتان نمیشوند، بلکه در ﺁن می مانند، و از ﺁن استفاده می کنند و باز میگردند. این جایی است که راهنمای ما شروع می شود.
تحلیل سایت به معنی درک نقاط ضعف و قوت یک سایت می باشد. در تحلیل وب سایت کلیه نکاتی که برای بهبود و بهینه سازی سایت نیاز است، در نظر گرفته می شوند و همچنین نکاتی که باعث کاهش رتبه سایت می شود، مشخص شده تا حذف شود. تحلیل وبسایت، روش ﺁزمایش و تحلیل عملکرد وبسایت در ارتباط با SEO ، سرعت، رقابت و ترافیک است.
هر سایتی میتواند از برخی روش های تحلیل وبسایت ها بهره ببرد در صورتی که از نتایج ﺁن برای بهبود وب سایت استفاده شود. برای مثال، کاهش اندازه صفحه برای افزایش سرعت کلی یا بهینه کردن صفحه فرود (لندینگ پیج) با افزایش میزان ترافیک سایت و افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری.
همه ما می توانیم بپذیریم که داشتن سایتی که در گوگل رتبه خوبی دارد، سریع امکان پذیر نیست و مشکلات عمده ای دارد. همچنین می توانیم بپذیریم که چشم انداز رقابتی شما نیز برای کسب و کارتان بسیار مهم است تا ترافیکی که به وب سایت شما می رسد را به حداکثر برسانید.
تحلیل وب سایت استاندارد به شما کمک می کند به همه موارد فوق دست پیدا کنید. با یک اخطار: این به شما مزیت رقابت روشنی نمی دهد. چون رقبای شما هم دارند این کار را انجام میدهند، همه ﺁن ها به یک سیستم SEO، عملکرد و ابزارهای ترافیکی که شما استفاده می کنید، دسترسی دارند.
اما در اینجا شکل دیگری از بصیرت وجود دارد که شما می توانید از ﺁن استفاده کنید و ۱۰۰٪ برای وب سایت شما منحصربفرد است:
پیدا کردن اینکه کاربران چطور به سایت رسیدند، چطور دارند این را تجربه می کنند، چیزی که آن ها از سایت شما می خواهند چیست، چه چیزی برای ﺁن ها کارآمد است یا کاربردی ندارد و… . این ها به شما بینش کلی گرایانه ای را می دهد که یک تجربه عالی کنید زیرا شما به افرادی که هر روز به وب سایت شما مراجعه می کنند، نیاز دارید.
تحلیل وب سایت سنتی تقریبا به ۴ دسته تقسیم می شود:
1. بهینه سازی موتور جستجو
2. سرعت
3. رقابت
4. ترافیک
تجزیه و تحلیل بک لینک های وبسایت به شما کمک میکند تا پی ببرید که کدام صفحات به سایت تان پیوند می یابند و کدام یک از ﺁن ها را می توانید به ﺁن متصل کنید، و نمایه تان را با رقبای خود مقایسه کنید. بیشتر ابزار های SEO دارای ویژگی تحلیل بک لینک های داخلی ( Moz, Ahrefs, MajesticSEOو غیره) هستند، اما میتوانید فهرستی از بک لینک های خود را در کنسول جستجوی گوگل بیابید.
ارزیابی سئو در صفحه به شما کمک می کند تا وب سایت خود را برای مشکلات فنی مشترک که می توانند بر عملکرد موتور جستجو تاثیر بگذارند، بررسی کنید، مانند برچسب های [عنوان] مفقود شده یا لینک دهی ها و تغییر مسیر های خراب. این نوع تحلیل معمولا با استفاده از ابزار تخصصی انجام می شود. برخی از ﺁنها برای ارائه پیشنهادات مفید (مانند کنسول جستجو در گوگل) خودکار هستند. در حالی که باقی آن ها بسیار سفارشی هستند و به شما در انجام تحلیل های پیشرفته (مانند Screaming Frog) کمک می کنند.
تحلیل رتبه بندی موتور جستجو به شما نشان می دهد که وب سایت شما در کجا با کلمات کلیدی خاص در موتورهای جستجو مانند گوگل یا بینگ ظاهر می شود.
بعضی از ردیاب ها عملکرد وب سایت شما را بر اساس یک کلمه کلیدی با انتخاب شما (مانند Serpbook) محاسبه می کنند، در حالی که سایرین همه کلیدواژه های یافت شده ای را که برای ﺁن ها رتبه بندی می کنید را نیز به شما نشان می دهند (برای مثال، Ahrefs). معمولا این ابزارها نشان می دهد که وب سایت شما در مکان های مختلف (مانند ایالات متحده ﺁمریکا در مقابل بریتانیا) و در دستگاه های مختلف (مانند دسکتاپ در مقابل تلفن همراه) چگونه کار می کند.
دو مشکل اصلی در وب سایت ها با بارگیری کند وجود دارد: کاربران ﺁنها را دوست ندارند، و در نتیجه، موتورهای جستجو نیز از ﺁنها استفاده نمی کنند. به همین دلیل است که تست سرعت، دومین حوزه کلیدی تحلیل وب سایت است. یک قانون کلی خوب جمع ﺁوری اطلاعات درباره سرعت صفحه وب است (برای مثال، چه عناصری از ﺁن بسیار کند، خیلی بزرگ و غیره است.) و سپس استفاده از اطلاعات به عنوان نقطه شروع برای سریع تر کردن وب سایت است.
ابزارهای رایگان بسیاری وجود دارد که می توانید برای تحلیل سرعت وب سایت استفاده کنید:
سایت اینترنتی گوگل نقطه شروع خوبی است. و به شما معیارهای سرعت کلیدی مانند نقاشی با محتویات اولیه (FCP) را نشان میدهد که زمان ﺁن است که یک مرورگر نمایش محتوا را شروع کند:
تحلیل عملکرد وب سایت به شما کمک می کند تا تعیین کنید که ﺁیا سایت شما کند، سریع یا متوسط است یا خیر. همچنین به شما این امکان را می دهد علت ﺁن را تشخیص دهید. بنابراین می توانید بطور جداگانه موبایل و دسکتاپ را تست کنید، امتیاز کلی عملکرد و یک شکست رنگ کد شده در نواحی اصلی و شدت مسائل گزارش شده را، دریافت کنید.
با تحلیل معیار های کلیدی مانند حجم صفحه، زمان بارگذاری، درخواست های http، فشرده سازی تصویر و حافظه پنهان مرورگر، شما می توانید داده هایی را که برای سرعت بخشیدن به سایت خود نیاز دارید، دریافت کنید و به کاربران خود تجربه ای سریع تر بدهید.
تقریبا تمامی کسب و کارهای ﺁنلاین رقیب هایی دارند که محصولات، خدمات یا تجربیات مشابهی را به مخاطبین هدف ارائه می کنند. تجزیه و تحلیل رقابتی، روشی است برای شناسایی و تحلیل شرکت های رقیب، کمی کردن تهدیدات ﺁن ها و شناسایی فرصت ها و مزایایی که می تواند به طور منحصر به فرد در کسب و کار شما به کار برده شود. رقبای جستجوگر، بخش کلیدی تحلیل SWOT(قدرت ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدید ها) هستند. برای کسب و کارهای ﺁنلاین، تحلیل رقبا را میتوان به دو پرسش اساسی تقسیم کرد:
• محصولات/خدمات ما در مقایسه با سایر محصولات در مدت معین چگونه است؟
• رقبای ما از نظر پیام رسانی چه می کنند؟
پژوهشهای دستی روشی مؤثر برای جمع ﺁوری و تحلیل داده های مربوط به وبسایت رقیب است. شما می توانید خیلی ساده با ضبط چند نکته کلیدی و نکته های SWOT در صفحه گسترده برای مقایسه ﺁسان شروع به کار کنید. ابزارهای تحلیل رقابت کنندگان مانند سایت های SEMRush یا شبیه ساز وب، می توانند به شما کمک کنند تا در مورد وب سایت های مشهور رقبا (حجم ترافیک) و اینکه مشتریان چگونه ﺁنها را (منبع ترافیک) پیدا می کنند، آگاهی لازم را بدست آورید.
تجزیه و تحلیل ترافیک به شما کمک می کند تا حجم و فعالیت بازدید کنندگان سایت خود را کنترل کرده و موفق ترین صفحات و تکنیک های تولید ترافیک خود را تعیین کنید. با دانستن اینکه از کجا ترافیک وبسایتی شروع میشود، چقدر صفحات شما پرطرفدارند که به منابع ترافیکی بهتر تبدیل میشوند، جایی که در وب سایتتان مشتریان بالقوه خود را از دست می دهید، به شما کمک می کند تا فعالیت های بازاریابی موفق را دو چندان کرده و منابع را بر اساس ﺁن سرمایه گذاری کنید.
بیشتر وب سایت ها از ابزارهای سنتی تجزیه و تحلیل مثل گوگل برای اندازه گیری ترافیک وب سایت ها استفاده می کنند.
اما گزینه های محبوب بسیاری وجود دارد مانند Matomo و تحلیلگرهای وب باز (OWA).
نظرات کاربران