لوگو گروه طراحی سایت و سئو لاک پشت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سئو چیست؟

تمام صاحبان مشاغل و متخصصان بازاریابی که در کسب و کارهای آنلاین فعالیت می‌کنند احتمالاً نام “SEO” را شنیده اند. سئو عبارت است از مجموعه فرآیندهایی که به منظور بهینه سازی سایت انجام می‌شود که نتیجه آن کسب نتایج برتر در موتورهای جستجو است. بهینه سازی موتورهای جستجو شامل بهینه سازی محتوا، ویرایش ساختار یک صفحه وب، کسب بک لینک از سایت‌های دیگر و … بوده که به منظور افزایش بازدید اگارنیک سایت انجام می‌شوند. به طور کلی هدف سئو افزایش کمیت و کیفیت ترافیک ورودی به وب سایت شما است. سئو هم برای کسب و کارها و هم برای بازدید کنندگان مفید است زیرا به کسب و کارها کمک می‌کند تا فروش بیشتری داشته باشند و از سمت دیگر به جستجوگران موتورهای جستجو نتایج بهتری نشان می‌دهد تا بتوانند به محتوای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

پیاده سازی درست قوانین سئو در یک وب‌سایت، سبب افزایش بازدید ارگانیک، رتبه بالاتر در موتورهای جستجو و شناخته‌تر شدن برند خواهد شد.

امروزه خرید آنلاین از وب‌سایت‌ها رواج یافته و افراد ترجیح می‌دهند وسایل مورد نیاز خود را اینترنتی خریداری کنند. چه خرید آنلاین باشد چه حضوری، مصرف کنندگان برای انجام تحقیقات خود از اینترنت استفاده خواهند کرد و اگر سایت شما در صدر نتایج باشد، فروش محصولات هم بیشتر می‌شود. با توجه به اهمیت زیاد سئو، هر وب‌سایتی برای درخشیدن در میان رقبا باید از قوانین سئو پیروی کند که پیاده سازی این قوانین توسط متخصصین سئو انجام می‌گیرد.

اشتباهات رایج سئو

گوگل به صورت دقیق تمام معیارهای مورد نظر خود را برای رتبه بندی سایت‌ها اعلام نکرده است و اغلب سئوکاران با تکیه بر تجربه خود تشخیص می‌دهند که برای افزایش رتبه سایت در گوگل باید چه اقداماتی انجام شود. نبود اطلاعات کافی در مورد فاکتورهای مهم در گوگل سبب شده که سئوکاران برداشت‌های اشتباهی از این معیارها پیدا کرده و آن را بر روی سایت پیاده کنند. امکان خطا در مورد این مفاهیم وجود دارد و طبیعی است که در صورت پیروری از معیار اشتباه، رتبه سایت در نتایج گوگل دستخوش تغییرات منفی می‌گردد. البته درست است که گوگل مستقیما در مورد تمامی خزنده‌ها و الگوریتم‌های خود توضیحی نداده اما در سال 2019 مجموعه‌ای تحت عنوان SEO Mythbusting منتشر شد که در آن به اشتباهات رایج سئوکاران پرداختند. در این ویدیوها مهم‌ترین معیارهای مورد نظر گوگل ذکر می‌شود که پیاده سازی آن‌ها منجر به کاهش اشتباهات سئو خواهد شد.

محتوای تکراری و کپی تاثیری منفی بر روی سئو سایت گذاشته و احتمالا منجر به افت رتبه در موتورهای جستجو می‌گردد.

اختلاف نظر بین متخصصین سئو بر سر مسائل مختلفی وجود دارند، به طور مثال ممکن است برخی عقیده داشته باشند که صرفا پر کردن محتوای صفحه مهم است و اگر آن‌ را از جای دیگری کپی کنند سایت دچار مشکل نخواهد شد که این باور اشتباست.

عمده‌ترین اشتباهات رایج در سئو

اشتباهات رایج سئو می‌تواند به دلایلی مختلفی اتفاق بیفتد، سئوکاری که اطلاعات خود را بروز نمی‌کند و یا اطلاعات اولیه کمی در مورد موتورهای جستجو دارد، می‌تواند عامل ایجاد مشکلاتی در سایت باشند. معمولا عمده‌ترین اشتباهات رایج سئو شامل موارد زیر است که شاید در نگاه اول بسیار ساده بنظر رسند اما تاثیر زیادی در رتبه موتورهای جستجو خواهند داشت.

20 اشتباه رایج در سئو سایت را با لاک پشت بشناسید

اشتباه در انتخاب کلمات کلیدی:

از جمله اشتباهاتی که معمولا به چشم می‌خورد، انتخاب غلط کلمات کلیدی است. برخی از سئوکاران برای انتخاب کلمات کلیدی به سایت رقبا مراجعه کرده و کلمات کلیدی را از بین صفحات آن‌ها انتخاب می‌کنند که این انتخاب علمی نیست. کلمات کلیدی باید با تحقیق و بررسی کافی انتخاب شود و برای تحقیق در مورد آن می‌توان از ابزارهای متنوع استفاده کرد. استفاده از کلمات کلیدی سایر سایت‌ها به شما فرصت رشد بیشتر نخواهد داد زیرا هر دو بر روی کلمات کلیدی مشابهی تمرکز می‌کنید؛ ممکن است کلمات کلیدی با ارزشی باشند که سایت رقیب از آن‌ها استفاده نکرده و می‌تواند برای شما سکوی پرتابی محسوب شود.

اشتباه در انتخاب کلمات برای لینک سازی:

محتوای مخفی:

استفاده از محتوای مخفی از جمله روش‌هایی است که در گذشته سئوکاران زیادی از آن استفاده می‌کردند. گوگل شدیدا با محتوای مخفی مخالف است و نمره منفی برای سایت‌هایی در نظر می‌گیرد که از محتوای مخفی کمک می‌گیرند. محتوای مخفی به محتوایی گفته می‌شود که توسط موتورهای جستجو ایندکس شده اما توسط کاربر دیده نمی‌شدند در نتیجه محتوایی که کاربر مشاهده می‌کرد متفاوت با محتوایی بود که توسط موتور جستجو ایندکس شده بود. در گذشته متن را در بخش‌هایی قرار می‌دادند تا توسط گوگل شناخته شود اما توسط کاربران دیده نشود، به طور مثال در پشت تصاویر یا هم رنگ کردن فونت با بک گراند سایت. این محتوای مخفی باعث می‌شد گوگل کلمات کلیدی اشتباهی را برای آن صفحه در نظر گیرد و شاید محتوای صفحه کاملا به موضوع سرچ کاربر هم بی ربط باشد. امروزه موتورهای جستجو بسیار هوشمندتر از گذشته شده‌اند و به خوبی می‌توانند محتوای مخفی سایت‌ها را استخراج کرده و یک پنالتی برای سایت در نظر بگیرند.

محتوای تکراری و کپی:

گاهی اوقات فروشگاه‌های اینترنتی برای محصولات خود از محتوای سایر وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند که این کار ضررهای زیادی به رتبه سایت می‌زند. گوگل با توجه تاریخ انتشار محتوا و تاریخ ایندکس محتوای کپی، تشخیص می‌دهد که محتوا کپی است و برای آن صفحه امتیاز منفی درج می‌کند. چنانچه در بیشتر صفحات خود از محتوای تکراری سایر سایت‌ها استفاده کنید احتمالا شاهد کاهش رتبه خود در موتورهای جستجو خواهد بود.

توجه به تگ کنونیکال یا caninal هنگام سئو سایت

بی توجهی به تگ کنونیکال:

فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانند برای رفع مشکل تکراری بودن توضیحات محصولات مشابه خود از تگ کنونیکال کمک بگیرند. به طور مثال اگر شما از یک هدفون مدل1 چند رنگ دارید و برای هر کدام یک محصول جداگانه ایجاد کرده‌اید، با کپی کردن محتوای آن‌ها امتیازی منفی خواهید گرفت. برای رفع این مشکل باید از کنونیکال استفاده کنید که این تگ نشان می‌دهد تمام این محصولات به یک صفحه مرجع وابسته هستند و دسته اصلی هدفون مدل 1 مورد توجه گوگل قرار می‌گیرد.

تکرار بیش از حد کلمات کلیدی:

چگالی کلمات کلیدی از جمله نکاتی است که باید توجه ویژه‌ای به آن شود. کلمات کلیدی باید بسته به اندازه محتوا بکار روند و به صورت میانگین به ازای هر 200 تا 300 کلمه می‌توان یک بار کلمه کلیدی را تکرار کرد. استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در صفحه خاص سبب کاهش رتبه می‌گردد.

داشتن بک لینک های کم ارزش:

بک لینک یکی از معیارهای مهم گوگل جهت اعتبار بخشیدن به سایت‌ها است اما هر بک لینکی موثر واقع نمی‌شود. بک های کم ارزش به سئو سایت کمکی نکرده و حتی امکان دارد امتیاز منفی محسوب شود. هر چه اعتبار سایت‌هایی که از آن‌ها بک لینک دریافت می‌کند بیشتر باشد، گوگل هم اعتبار بیشتری برای شما در نظر می‌گیرد که نتیجه آن رشد بیشتر کسب و کار خواهد بود.

توجه به حالت موبایل برای سئو سایت

عدم توجه به حالت موبایل:

در گذشته اغلب برای سرچ و جستجو در وب‌سایت از کامپیوتر استفاده می‌شد اما با محبوبیت گوشی‌های هوشمند، در حال حاضر حدود 80 درصد بازدید وب‌سایت‌ها توسط گوشی همراه انجام می‌گیرد. چنانچه سایت شما در حالت موبایل نمایش صحیحی نداشته باشد، کاربر سایت را ترک کرده و ترجیح می‌دهد از وب‌سایت های دیگراستفاده کند. ترک دائم کاربران گوشی همراه، موجب ایجاد امتیاز منفی برای سایت از طرف گوگل می‌شود.

برچسب گذاری اشتباه:

تا چند سال پیش از روش‌های محبوب سئوکاران ایجاد برچسب‌های تکراری متعدد برای یک محتوای خاص بود و گاهی اوقات تعداد برچسب‌های یک مقاله ساده تا 50 هم می‌رسید. در شرایط فعلی اگر این کار را انجام دهید گوگل آن صفحات را به عنوان محتوای تکراری شناسایی کرده و یک امتیاز منفی محسوب می‌شود. برچسب درست مانند کلمات کلیدی باید برای مرتب سازی محتوای سایت بکار روند و هدف آن‌کمک به کاربر باشد.

عدم درک از اهمیت محتوا:

دیجیتال مارکتینگ ارتباطی مستقیمی با محتوای سایت داشته و هر چه وقت بیشتری صرف محتوای سایت شود، بازاریابی آنلاین هم موفق‌تر عمل خواهد کرد. محتوا قلب سایت شماست و اگر به دنبال قرار گرفتن در صدر نتایج گوگل هستید، لازم است ایجاد محتواهای ارزشمند را جدی بگیرید. محتوای ارزشمند کاربران را در سایت نگه داشته و نیاز آن‌ها را پاسخ می‌دهد که نتیجه آن کسب رضایت کاربر و بهبود رتبه کسب و کار شماست.

عدم توجه به رضایت و هدف کاربر:

تجربه کاربری ارتباطی نزدیکی با سئو دارد و عدم رعایت آن به معنای کسب رتبه ضعیف در نتایج موتورهای جستجو است. هدف از ایجاد سایت معرفی بیشتر خدمات و محصولات است، پس باید سایت به شکلی طراحی شود که رضایت کاربران را کسب کرده و بتواند پاسخ درخواست بازدیدکنندگان را به راحتی بدهد. بخاطر داشته باشید رضایت بیشتر کاربران به معنای افزایش رتبه موتورهای جستجو خواهد بود.

رضایت کاربران وب سایت جز مهم‌ترین ملاک‌های رتبه بندی سایت‌هاست که در صورت عدم توجه به آن، سئو سایر بخش‌ها اهمیت خود را از دست می‌دهند .

توجه نکردن به سرعت سایت:

اگر سرعت سایت شما پایین باشد، بی شک حجم زیادی از کاربران را از دست می‌دهید. برای داشتن یک سایت بهینه لازم است که سرعت آن را بررسی کرده و زمان لود صفحات را به حداقل برسانید، سرعت مناسب سایت تجربه کاربری جذابی برای بازدیدکنندگان سایت رقم خواهد زد و نتیجه آن بهبود رتبه در موتورهای جستجو است.

اشتباه در استفاده از تگ هدینگ ها:

در صفحات html برای نشان دادن میزان اهمیت تایتل‌ها از تگ هدینگ استفاده می‌کنند. هر صفحه سایت باید یک تگ H1 داشته باشد و گاها به دلیل تنظیمات قالب، این تگ مهم حذف می‌گردد. از تگ‌ها به شکلی متعادل استفاده کنید زیرا زیاده روی در بکار بردن این هدینگ‌ها، نتایج جالبی برای شما رقم نمی‌زند. دقت کنید که برای مطالب مهم‌تر سلسله مراتب تگ هدینگ را رعایت نمایید.

عنوان سئو اشتباه و مشکلات پیش آمده از طریق آن مانند کنیبالیزیشن

عنوان سئو اشتباه و مشکلات بعد از آن شامل کنیبالیزیشن:

اگر در مورد یک موضوع خاص با کلمه کلیدی یکسان، چند مقاله ایجاد کنید، دچار کنیبالیزیشن خواهید شد. زمانی که ربات‌های گوگل مشغول بررسی وب‌سایت شما هستند با مشاهده یک کلمه کلیدی در چند صفحه مختلف، یک یا دو صفحه را به عنوان صفحه مرجع این کلمه کلیدی انتخاب کرده و در نتایج نمایش می‌دهد. تکراری بودن کلمات کلیدی روش مناسبی نیست و باید برای هر صفحه یک کلمه جداگانه در نظر گرفت.

بی توجهی به سئو محلی:

سئو محلی مخصوص جذب افرادی است که در نزدیکی محل کار شما زندگی می‌کنند. اگر به سئو محلی وقت کافی اختصاص دهید، نتایج شگفت انگیزی به همراه خواهد داشت.

بی توجهی به آمار ابزارهای گوگل شامل گوگل کنسول و آنالتیکس:

ابزارهای گوگل اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار وب مستران قرار می‌دهد و بی توجهی به آن‌ها یک اشتباه بزرگ است. با ابزارهای گوگل می‌توان به اطلاعاتی نظیر نرخ پرش، نرخ کلیک، مدت زمان تامل کاربر در سایت و … دسترسی پیدا کرد که با بررسی این نتایج میتوان سیاست‌های سئو را بهینه کرد.

خرید بک لینک اشتباه و لینک سازی اشتباه:

خرید بک‌ لینک‌های بی کیفیت منجر به افت رتبه شما می‌گردد. لینک‌هایی که دریافت می‌کنید باید معتبر باشند تا بتوانند تاثیر مثبتی بر روی سایت بر جای گذارند اما برخی ترجیح می‌دهند بک لینک‌هایی زیادی را به صورت یکجا خریداری کنند. خرید بک لینک‌های بی ارزش با تعداد بالا یک نوع اسپم محسوب شده و سایت شما پنالتی دریافت خواهد کرد.

عدم لینک به خارج:

لینک دادن مقالات به سایت‌های خارجی نتایج خوبی به همراه خواهد داشت. برخی از متخصصین گمان می‌کنند با درج یک لینک خارجی در صفحه، اعتبار سئو آن را از دست می‌دهند اما اصل قضیه کاملا برعکس است. زمانی که لینکی از سایت خارجی در محتوا وجود داشته باشد، اعتبار صفحه شما هم افزایش خواهد یافت.

صفحات 404، زامبی و لینک های شکسته را هنگام سئو سایت بررسی کنید.

بی توجهی و ساخت صفحات 404 و زامبی و لینک های شکسته:

در سایت‌های صفحاتی وجود دارند که سئو نشده و محتوایی هم برای ارائه ندارند پس کاملا طبیعی است که بازدید کننده‌ای هم نداشته باشد. به این گونه صفحات، صفحات زامبی می‌گویند که باعث کاهش میانگین رتبه سایت می‌شود. صفحاتی که از داخل سایت حذف می‌شوند باید به مطلبی مرتبط با خود ریدایرکت شوند، اگر کاربر عبارتی را سرچ کرده و به صفحه 404 سایت شما برسد احساس نارضایتی پیدا می‌کند و گوگل برای این صفحات شما را جریمه خواهد کرد. سعی کنید صفحات 404 سایت خود را به لینک‌های معتبر دیگری ریدایرکت نمایید. لینک‌های شکسته هم نقشی منفی در سئو داشته و کاربر را به صفحات 404 هدایت می‌کنند. این صفحات می‌توانند لینک به داخل سایت یا خارج آن باشند، بهرحال یک لینک شکسته محسوب می‌شود و نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت.

توجه زیاد به ابزارهایی چون یواست سئو:

یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های وردپرس، افزونه یواست است که به وبمسترها کمک می‌کند تا سایت خود را بر پایه قوانین سئو پیش ببرند. با توجه به قابلیت‌های بی‌شماری که این افزونه در اختیار کاربران قرار می‌دهد، برخی گمان می‌کنند سبز بودن چراغ‌های افزونه یواست به معنای سئوی کامل سایت است اما اینگونه نیست. یواست در شناسایی برخی از معیارهای سئو مشکل داشته و نباید به تنهایی مبنای سئوی سایت قرار گیرد.

سوالات متداول

اشتباه در انتخاب کلمات کلیدی، محتوای مخفی، تکراری و کپی، داشتن بک لینک‌های کم ارزش، بی توجهی به تگ کنونیکال، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، عدم توجه به حالت موبایل، برچسب گذاری اشتباه، عدم درک از اهمیت محتوا و… از عمده‌ترین اشتباهات رایج در سئو می‌باشد.

برای داشتن یک سایت بهینه لازم است که سرعت آن را بررسی کرده و زمان لود صفحات را به حداقل برسانید، سرعت مناسب سایت تجربه کاربری جذابی برای بازدیدکنندگان سایت رقم خواهد زد و نتیجه آن بهبود رتبه در موتورهای جستجو است.

تجربه کاربری ارتباطی نزدیکی با سئو دارد و عدم رعایت آن به معنای کسب رتبه ضعیف در نتایج موتورهای جستجو است. هدف از ایجاد سایت معرفی بیشتر خدمات و محصولات است، پس باید سایت به شکلی طراحی شود که رضایت کاربران را کسب کرده و بتواند پاسخ درخواست بازدیدکنندگان را به راحتی بدهد. بخاطر داشته باشید رضایت بیشتر کاربران به معنای افزایش رتبه موتورهای جستجو خواهد بود.

سوالات متداول